avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua , m-ar interesa ce venituri pot avea fara a mi se suspenda indemnizatia de crestere a copilului?
O alta exceptie in acest sens din OUG nr. 111/2010 mai prevede ca plata indemnizatiei se mentine si daca persoana indreptatita "primeste diverse sume in baza legii, a contractului colectiv de munca sau a contractului individual de munca, acordate in perioada concediului pentru cresterea copilului, altele decat cele rezultate din desfasurarea efectiva a unei activitati in perioada de concediu".
As putea lucra in aceasta perioada fara sa mi se suspende indemnizatia?
Va multumesc anticipat pentru lamuririle care o sa mi le oferiti.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:45, 14 Ianuarie 2015
In urma modificarilor aduse OUG 111/2010 prin Legea 126/2014, plata indemnizatiei pentru CCC nu se mai suspendata in situatia in care pe perioada CCC se realizează venituri supuse impozitului, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu, de maximum 6 ISR într-un an calendaristic.(3000 lei).

Neaparitia , pana in prezent, a noilor Norme de aplicare a OUG 111/2010 , lasa in suspans aspectul cu privire la locul unde pot fi realizate aceste venituri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil si venituri complementare CDE1407 CDE1407 Buna ziua Ma pregatesc cat de curand sa intru in concediu ingrijire copil. Vreau sa stiu daca mai pot inregistra venituri din activitati suplimentare (de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu de maternitate roxana-georgiana roxana-georgiana Buna ziua, am deschis un I.I. anul trecut in aprilie, sunt si eu angajata ca si administrator cu contract de 2 ore, as vrea sa ma lamuriti daca este adevarat ... (vezi toată discuția)
Ultima luna de maternitate voncid voncid Stiu ca unul din parinti are dreptul la 11(23) luni de maternitate si celalalt are dreptul la ultima luna de maternitate. Intrebare mea ar fi: - parintele ... (vezi toată discuția)