avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ultima luna de maternitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ultima luna de maternitate

Stiu ca unul din parinti are dreptul la 11(23) luni de maternitate si celalalt are dreptul la ultima luna de maternitate. Intrebare mea ar fi:
- parintele care are dreptul la 1 luna de maternitate, in acea perioada are dreptul sa presteze servicii contra cost de acasa? (consultanta sau alt timp de munca care poate fi realizat de ex in timpul noptii cand copilul doarme (e irelevant, doar un exemplu) ). Exista vreo diferenta intre administartorul de pfa si cel de srl ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:28, 18 Mai 2015
Pe durata CCC, persoana indreptatita sa beneficieze de indemnizatia pentru CCC poate sa realizeze venituri supuse impozitului, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu, de maximum 6 ISR într-un an calendaristic - 3000 lei - , fara a i se suspenda plata indemnizatiei.

art.16 din OUG 111/2010
(3) Prin excepţie de la prevederile alin. (2) lit. i), plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului nu se suspendă în cazul în care persoana îndreptăţită se află în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
........
c) realizează venituri supuse impozitului, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu, de maximum 6 ISR într-un an calendaristic.

In speta, parintele care are dreptul la 1 luna de maternitate, in acea perioada are dreptul sa realizeze venituri supuse impozitului, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu, de maximum 3000 lei pe an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot lucra daca iau indemnizatie crestere copil? Aura24 Aura24 Buna seara . Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: sotul meu a intrat in concediu de crestere copil 2 ani, deoarece eu nu aveam dreptul. El lucreaza la ... (vezi toată discuția)
Pot obtine venituri din salarii in timpul concediului pentru crestere copil? nyuszlinda nyuszlinda buna ziua, in cocediu de maternitate ce activitati si cu cate ore se pot efectua, fara a pierde vreau leu din banutii de 800 ron? (vezi toată discuția)
Angajare in concediu pt. cresterea copilului BobuL BobuL Buna seara! Sunt in concediu pt cresterea copilului pana la 2 ani, iar copilul are 1 an si 3 luni. Daca ma angajez in timpul concediului, in alta parte fata de ... (vezi toată discuția)