avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Angajare in concediu pt. cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Angajare in concediu pt. cresterea copilului

Buna seara! Sunt in concediu pt cresterea copilului pana la 2 ani, iar copilul are 1 an si 3 luni. Daca ma angajez in timpul concediului, in alta parte fata de unde am lucrat pana sa raman insarcinata,ce se intampla cu concediu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:22, 20 Mai 2016
Potrivit art.16 alin.3 lit.c din OUG 111/2010, plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului nu se suspendă în cazul în care persoana îndreptăţită realizează venituri supuse impozitului, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu, de maximum 6 ISR într-un an calendaristic.

ISR =indicatorul social de referinta care are o valoare de 500 lei , in prezent.

Asadar, pe durata CCC se pot realiza venituri supuse impozitului pe venit de maxim 3000 lei intr-un an calendaristic.
Aceste venituri se pot obtine cu condiţia menţinerii întreruperii/suspendării uneia dintre activităţile care au stat la baza stabilirii dreptului la indemnizaţie. Altfel spus, se pot obtine din desfasurarea altor activitatii decat cea la care a fost suspendata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil la pfa antel antel Buna ziua, As dori sa stiu daca exista posibilitatea ca PFA-ul meu sa ramana activ atata timp cat sunt in concediul de crestere a copilului. Eu lucrez in ... (vezi toată discuția)
Alte venituri in perioada ccc sorinelo sorinelo Dupa noua lege poti sa muncesti sau nu in perioada CCC? Daca sotia mea a terminat o scoala postliceala la cursurile de zi, deci nu a avut venituri timp de 12 ... (vezi toată discuția)
Pot lucra daca iau indemnizatie crestere copil? Aura24 Aura24 Buna seara . Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: sotul meu a intrat in concediu de crestere copil 2 ani, deoarece eu nu aveam dreptul. El lucreaza la ... (vezi toată discuția)