avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alte venituri in perioada CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alte venituri in perioada CCC

Dupa noua lege poti sa muncesti sau nu in perioada CCC?
Daca sotia mea a terminat o scoala postliceala la cursurile de zi, deci nu a avut venituri timp de 12 luni inaintea intrarii in CCC, a intrerupt somajul, si nu inteleg ce vrea a se spune visavis de imposibilitatea de a demonstra ca a intrerupt o activitate dar poate sa aiba alte venituri ( sa lucreze la domiciliu ori consiliera ori... ce?)
Ultima modificare: Joi, 3 Septembrie 2015
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Cel mai recent răspuns: sorinelo , utilizator 23:48, 11 Septembrie 2015
Potrivi art.16 alin.3 lit.c din OUG 111/2010, plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului nu se suspendă în cazul în care persoana îndreptăţită realizează venituri supuse impozitului, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu, de maximum 6 ISR într-un an calendaristic.

ISR =indicatorul social de referinta care are o valoare de 500 lei , in prezent.

Asadar, pe durata CCC se pot realiza venituri supuse impozitului pe venit de maxim 3000 lei intr-un an calendaristic.
Aceste venituri se pot obtine cu condiţia menţinerii întreruperii/suspendării uneia dintre activităţile care au stat la baza stabilirii dreptului la indemnizaţie. Altfel spus, se pot obtine din desfasurarea altor activitatii decat cea la care a fost suspendata.
1. Sotia dvs. a beneficiat de CCC si de indemnizatie in calitate de fosta eleva la postliceala si de beneficiara a indemnizatiei de somaj (adica nu a fost salariata inainte si nu are ce activitate sa intrerupa).

2. - In timp ce beneficiaza de indemnizatie pentru CCC poate obtine venituri profesionale impozabile (de ex: salarii) in cuantum de 3.000 lei pe an calendaristic.
- Activitatea se poate desfasura oriunde: la domiciliu, la sediul angajatorului etc.

Obs.: Nu mai scrieti exclusiv cu majuscule, este contrar prevederilor Regulamentului de postare si este obositor de citit!
Ultima modificare: Joi, 3 Septembrie 2015
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
multumim pentru raspuns si indrumare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare in concediu pt. cresterea copilului BobuL BobuL Buna seara! Sunt in concediu pt cresterea copilului pana la 2 ani, iar copilul are 1 an si 3 luni. Daca ma angajez in timpul concediului, in alta parte fata de ... (vezi toată discuția)
Pot lucra daca iau indemnizatie crestere copil? Aura24 Aura24 Buna seara . Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: sotul meu a intrat in concediu de crestere copil 2 ani, deoarece eu nu aveam dreptul. El lucreaza la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil la pfa antel antel Buna ziua, As dori sa stiu daca exista posibilitatea ca PFA-ul meu sa ramana activ atata timp cat sunt in concediul de crestere a copilului. Eu lucrez in ... (vezi toată discuția)