avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot obtine venituri din salarii in timpul concediului ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot obtine venituri din salarii in timpul concediului pentru crestere copil?

buna ziua,
in cocediu de maternitate ce activitati si cu cate ore se pot efectua, fara a pierde vreau leu din banutii de 800 ron?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:55, 27 Mai 2015
Sa inteleg ca va referiti la concediu pentru cresterea copilului . I acest caz, avem
OUG 111/2010
(3) Prin exceptie de la prevederile alin. (2) lit. i), plata indemnizatiei pentru cresterea copilului nu se suspenda in cazul in care persoana indreptatita se afla in una sau mai multe din urmatoarele situatii:
a) primeste diverse sume in baza legii, a contractului colectiv de munca sau a contractului individual de munca, acordate in perioada concediului pentru cresterea copilului, altele decat cele rezultate din desfasurarea efectiva a unei activitati in perioada de concediu;
b) primeste indemnizatii in calitate de consilier local sau judetean, indiferent de nivelul acestora;
c) realizeaza venituri supuse impozitului, prin desfasurarea efectiva a unei activitati in perioada de concediu, de maximum 6 ISR intr-un an calendaristic.

ISR = indicatorul social de referinta, care are in prezent valoarea de 500 lei.

In speta, plata indemnizatiei pentru CCC nu se suspenda in situatia in care realizati venituri de maxim 3000 lei pe an calendaristic in perioada CCC.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Mai 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere pfa ,af sau ii in concediu pentru crestere copil stefy_scumpa stefy_scumpa buna ziua, ma aflu in concediu pentru cresterea copilului si as dori sa infintez un pf ,af sau ii pentru a ma ocupa de decoratiuni nunti botezuri cum pot ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil soricanicoleta soricanicoleta in perioada de concediu pentru cresterea copilului pana la doi ani parintele mai poate beneficia de alte venituri,respectiv dividende cuvenite (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil si venituri complementare CDE1407 CDE1407 Buna ziua Ma pregatesc cat de curand sa intru in concediu ingrijire copil. Vreau sa stiu daca mai pot inregistra venituri din activitati suplimentare (de ... (vezi toată discuția)