avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Deschidere pfa ,af sau ii in concediu pentru crestere ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Deschidere pfa ,af sau ii in concediu pentru crestere copil

buna ziua, ma aflu in concediu pentru cresterea copilului si as dori sa infintez un pf ,af sau ii pentru a ma ocupa de decoratiuni nunti botezuri cum pot face ca sa pot efectua si activitatea de decorat evenimente in weechenduri si sa nu mi se suspende prenatalul ,multumesc !
Cel mai recent răspuns: stefy_scumpa , utilizator 09:23, 13 Ianuarie 2016
1. Nu confundati concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = prenatal si postnatal) cu concediul crestere copil (CCC) pana la varsta de 1 an sau 2 ani.

2. Pe perioada cat sunteti in CCC puteti sa infiintati PFA dar sa nu obtineti venituri mai mari de 3.000 lei pe an calendaristic.
Puteti sa va infiintati un PFA, I.I. sau I.F. in perioada CCC, insa atentie ca veniturile incasate in aceasta calitate nu trebuie sa depaseasca suma de 3000 lei pe an calendaristic.

OUG 111/2010
art.16
..
(3) Prin excepţie de la prevederile alin. (2) lit. i),plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului nu se suspendă în cazul în care persoana îndreptăţită se află în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
a) primeşte diverse sume în baza legii, a contractului colectiv de muncă sau a contractului individual de muncă, acordate în perioada concediului pentru creşterea copilului, altele decât cele rezultate din desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu;
b) primeşte indemnizaţii în calitate de consilier local sau judeţean, indiferent de nivelul acestora;
c) realizează venituri supuse impozitului, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu, de maximum 6 ISR într-un an calendaristic.

ISR = indicatorul social de referinta , care are o valoare de 500 lei in prezent.

multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare activitate pfa- concediu de crestere copil adinamaria88 adinamaria88 Buna ziua. Urmeaza sa nasc la sfarsitul lunii martie anul acesta. Eu pe langa Pfa am si contract de munca, unde momentan am intrat in prenatal. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Pot sa am pfa functionala in perioada in care sunt in concediu de crestere a copilului? loredana.s loredana.s Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca in perioada in care sunt in concediu de crestere a copilului pot sa imi fac un PFA pe care sa pot incepe sa lucrez, ... (vezi toată discuția)
Pot obtine venituri din salarii in timpul concediului pentru crestere copil? nyuszlinda nyuszlinda buna ziua, in cocediu de maternitate ce activitati si cu cate ore se pot efectua, fara a pierde vreau leu din banutii de 800 ron? (vezi toată discuția)