Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti daca o salariata care se afla in ccc pana la varsta de 2 ani a copilului, poate obtine venituri supuse impozitului si in ce conditii ?
Un articol din oug 124/2014 :
""Prin excepţie de la prevederile alin. (2) lit. i), plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului nu se suspendă în cazul în care persoana îndreptăţită se află în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
.......c) realizează venituri supuse impozitului, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu, de maximum 6 ISR într-un an calendaristic." maxim 3000 lei/an calendaristic
Avand in vedere ca inca nu exista Norme noi adoptate , pana la proba contrara, puteti realiza orice fel de venituri in valoare de maxim 3000 lei pe an calendaristic.
Art.16 alin.3 - modificat prin Legea nr.126/2014 - se refera la venituri supuse impozitului , fara a mai face distinctie care sunt acele venituri.
Art.2 alin.1 din OUG 111/2010 face referire numai la veniturile din salarii, din activităţi independente şi din activităţi agricole si sunt cele definite la art. 46,art. 55 alin. (1) şi (2) şi art. 71 din Legea nr. 571/2003.
Mai concret : nu se suspenda dreptul la indemnizatia de crestere copil, daca
am cim suspendat pe 2 ani la o societate, si am o activitate (intreprindere individuala) - un contract de prestari servicii cu o societate, care sa fie maxim de 3000 lei/an, pentru care trebuie sa platesc impozit ?