avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONCEDIU FARA SALARIU
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONCEDIU FARA SALARIU

Buna ziua

In perioada 22.12-09.01.15 toti angajatii firmei vor intra in concediu de odihna.O parte din angajati au inceput contractual in luna decembrie si nu au dreptul la concediu de odihna, deci vor sta acasa in concediu fara salariu.Intrebarea mea este daca pentru aceste persoane trebuie suspendat contractual sau nu.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:10, 16 Decembrie 2014
De ce nu au dreptul la CO ? Cine le interzice si in ce baza ii trimite angajatorul in CFS?
S-au angajat pe 10.12.14.
Pentru perioada 10.12 - 31.12.2014 au dreptul la CO, potrivit art.145 alin.2 C.mun.

In ce baza ii trimite angajatorul in CFS?
Pentru aceasta perioada au dreptul la 1 zi de concediu de odihna.In contractual de munca al persoanelor respective au dreptul la 22 zile de CO anual.Din 22.12.14 pana in 31.12.2014 sunt 6 zile ,iar ei pot acoperi cu concediu de odihna doar o zi.
Daca vorbesc prostii ,sfatuiti-ma cum sa fac sa fie bine pt ambele parti.
Sunt mai multe optiuni :
I)- 1 zi CO
- 2 zile se pot recupera pana la 31.12.2015, daca se aplica HG 1090/2014
- 3 zile CFP , cu acordul salariatilor

II) - 1 zi CO
- 5 zile se pot recupera, la data stabilite de catre angajator anul viitor impreuna cu salariatii.

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna dupa concediu de crestere copil? Viorel-Gabriel Viorel-Gabriel Buna ziua. Am nevoie de o solutie legala cu privire la o problema privind concediul de odihna.Sunt bugetar,in cadrul MAI, din 2003, cu contract pe perioada ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neefectuat andreea27 andreea27 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti in legatura cu urmatorul aspect . In 2013 figurez cu un concediu de odihna neefectuat de 25 de zile intrucat am intrat in ... (vezi toată discuția)
Dreptul la concediu de odihna Chris_is_tc Chris_is_tc Buna ziua, Am o intrebare privind incetarea contractului meu de munca cu o firma x.Am incheiat un contract de munca determinata pana-n data de 24.08.2010. ... (vezi toată discuția)