avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna neefectuat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna neefectuat

Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti in legatura cu urmatorul aspect . In 2013 figurez cu un concediu de odihna neefectuat de 25 de zile intrucat am intrat in concediu de maternitate urmat de CCC.In 2015 revin la locul de munca .As dori sa stiu daca pot solicita cele 25 de zile concediu de odihna neefectuat in 2013.
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: andreea27 , utilizator 13:50, 18 Aprilie 2015
Cand ati intrat in CCC, data efectiva, si cand ati revenit din CCC?
efectiv am intract in CCC pe 29.06.2013 , revin la locul de munca pe 20.04.2015
@ andreea27

In speta , aveti dreptul la CO aferent urmatoarelor perioade :
- 01.01.2013 - 29.06.2013
- 20.04.2015 - 31.12.2015

Pentru perioada cuprinsa intre 29.06.2013 - 19.04.2015 nu aveti dreptul la CO.

La data cand ati intrat in CO, erau in vigoare urmatoarele prevederi ale Codului Muncii:
Art. 146
(1) Concediul de odihnă se efectuează în fiecare an.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1) , efectuarea concediului în anul următor este permisă numai în cazurile expres prevăzute de lege sau în cazurile prevăzute în contractul colectiv de muncă aplicabil.
(3) Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.
...

Astfel, pentru 2013, angajatorul avea obligatia sa va acorde CO pana la 31.12.2014. Insa avand in vedere ca dvs in 2014 erati in CCC, exista posibilitatea ca in urma unei solicitari angajatorul sa va acorde CO 2013 in 2015.
Verificati daca la nivel de angajator in reg.intern exista vreo prevedere aferenta acestei situatii.
Va multumesc frumos .O zi buna va doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna dupa crestere copil lilianaperju lilianaperju Buna ziua. As avea nevoie de niste lamuriri legate de concediul de odihna. Momentan sunt in concediu de crestere a copilului, dar trebuie sa ma intorc la ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna dupa revenirea din concediul pentru cresterea copilului aom15 aom15 Buna ziua! Lucrez in invatamat, sunt titulara, iar in anul 2015, 20 aprilie, am intrat in concediu prenatal/postnatal, apoi in concediu pentru cresterea ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neefectuat d_andreeea2002 d_andreeea2002 Buna ziua, In 2014 am intrat in concediu de maternitate la data de 21 Martie ( concediu medical) si in concediu de crestere a copilului in 25 Iulie. Pana ... (vezi toată discuția)