avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna dupa crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna dupa crestere copil

Buna ziua. As avea nevoie de niste lamuriri legate de concediul de odihna.
Momentan sunt in concediu de crestere a copilului, dar trebuie sa ma intorc la serviciu pe data de 15 iunie 2015. In anul 2013 am intrat in concediu prenatal pe data de 8 mai, am nascut pe 15 iulie si pana la 1 septembrie am fost in concediu postnatal. In concediu de crestere a copilului am intrat pe data de 1 septembrie 2013, atunci mi s-a intrerupt contractul de munca. Deci, in anul 2013 nu am beneficiat de concediu de odihna. Pot beneficia dupa intoarcere, adica in 2015? Va multumesc mult! :)
Cel mai recent răspuns: lilianaperju , utilizator 17:30, 13 Mai 2015
In speta, dvs aveti dreptul la CO aferent urmatoarelor perioade:
- 01.01.2013 - 01.09.2013

- 16.07.2015 si pana la 31.12.2015.

Pentru 2013, singura posibilitate este sa discutati cu angajatorul intrucat Codul Muncii prevedea la vremea respectiva ca, angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.
Va multumesc! :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna neefectuat andreea27 andreea27 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti in legatura cu urmatorul aspect . In 2013 figurez cu un concediu de odihna neefectuat de 25 de zile intrucat am intrat in ... (vezi toată discuția)
Dreptul la concediu neefectuat EvaG EvaG Buna ziua. Am o nelamurire in privinta concediului neefectuat. In anul 2013 am avut 10 zile de concediu din cele 21. Pe 1Mai 2013 am plecat in prenatal ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna vs ccc Nickolemi Nickolemi In situatia in care un angajat se afla in concediu medical mai multe luni calendaristice, dar nu tot anul intreg, beneficiaza de concediu de odihna pentru anul ... (vezi toată discuția)