Buna ziua,
Situatia pe care o propun atentiei domniilor voastre arata astfel:
Locuim intr-un bloc turn cu doua scari, 100 apartamente, langa Gara Iasi, la strada principala. "Spatele blocului" sunt liniile de cale ferata. In fata blocului, semn de "oprirea interzisa, cu exceptia taxi" pentru lungimea strazii pana la stalp (practic, ramas maxim loc de 6 masini parcate paralel cu bordura). Pana la sfarsitul verii proprietarii parcau in Piata Garii, alaturi, pe locurile publice amenajate acolo. La sfarsitul verii CFR face o miscare "inteleapta" si inchide toate parcarile acestea cu bariera pentru uz exclusiv, facand o singura sectiune (din 4) cu plata la ora. 100 de apartamente si cateva firme de la parterul blocului au ramas astfel fara posibilitate de parcare, urmata bineinteles de ridicari si amenzi.
Am facut cerere la Asociatia de Proprietari pentru rezolvarea situatiei. Asociatia a trimis in doua randuri adrese la Primarie (adresate primarului, mentionata fiind rugamintea de informare scrisa), in urma carora... liniste totala. A trecut de mult termenul legal in care trebuia sa primim raspuns la fiecare, dar... nimic.
CFR a fost singurul care a dat un raspuns (in cazul 2 s-a trimis si la ei o adresa), spunand ca locurile de parcare din Piata Garii sunt ale lor, de la alta agentie CFR, si ca nu sunt disponibile pentru inchiriere, doar pentru uz exclusiv CFR (adica cu multe locuri vacante, 99% din timp).
Semnul de interzis din fata blocului nu numai ca troneaza, dar a fost extinsa aria lui de acoperire la toata strada (culmea, dupa prima noastra instiintare). Cu exceptia taxiurilor. Si nici un loc in apropiere in care sa putem parca. Sunt aproape 30 de masini parcate "fortat ilegal" astfel in zona noastra, si nici o miscare de la Primarie.
Ce ne-am dori noi este sa obtinem, daca nu amenajarea unor spatii de parcare in zona blocului nostru (si e simplu de tot, cere doar coborarea bordurii si o galeata de vopsea alba, rezultand 30 locuri de parcare inchiriabile si 1-1,5m de trotuar liber pentru pietoni, plus 2 benzi libere de carosabil), macar disparitia semnului acela de interzis abuziv. Pe cat posibil, am vrea sa facem ceva si cu respectarea termenului legal de raspuns din partea Primariei.
Ce ar trebui sa facem in acest sens, unde sa ne adresam si ce legi/ regulamente sa consultam si sa invocam in cazul nostru?
Avand in vedere statutul terenului,care apartine domeniului public local,solutionarea se poate realiza numai la serviciul specializat din primarie
Primaria are autoritatea sa dispuna alocarea spatiului dupa propriul interes financiar