avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Pensionare functionar public care este in CM
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Pensionare functionar public care este in CM

Cand se poate emite decizia de incetare a unui functionar public care indeplineste conditiile de pensie limita de varsta incepand cu data de 06.01.2015, dar anunta in data de 15.12.2014 ca este in concediu medical ?
Ultima modificare: Marți, 16 Decembrie 2014
lacramioara-elena, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:25, 16 Decembrie 2014
Art.98 din Legea nr.188/1999
(1) Raportul de serviciu existent inceteaza de drept:
....
d) la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare;
.....

Asadar, la data de 06.01.2015 ii va inceta de drept raportul de serviciu , chiar daca este sau nu in concediu medical la vremea respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modalitate incetare raport de serviciu - pensionare anticipata Sanda67 Sanda67 Buna ziua. Cum inceteaza raportul de serviciu al unui functionar public care a depus la casa de pensii si a si obtinut decizia pentru pensionare anticipata, ... (vezi toată discuția)
Data incetarii raporturilor de munca ale unui functionar public in caz de pensionare seneca399 seneca399 Un functionar public intruneste conditiile de pensionare la limita de varsta si formuleaza o cerere in acest sens. Intrebare: data incetarii efective a ... (vezi toată discuția)
Cumulare pensie limita de varsta (65 ani ) cu salariul de la o institutie de stat hodor dana hodor dana Buna ziua. As dori sa stiu daca pot ramane sa lucrez la institutia de stat, mi-am depus dosarul pentru pensie limita de varsta (am facut 65 de ani) pana cand ... (vezi toată discuția)