In urma evaluarii de acum 3 ani, valoarea cladirii (persoana juridica)
mi-a fost stabilita la 550.000 lei. O amortizam lunar. Mai aveam 2 ani. Acum la noua reevaluare(anul acesta se faceau 3 ani), ........expertul evaluator......mi-a calculat valoarea cladirii la 1.300.000 lei ????????????? Cum o mai amortizez eu????In cati ani?? POT SA PRELUNGESC TERMENUL DE AMORTIZARE?????
Este vorba de reevaluari probabil care se pot efectua doar la 31.12.20xx.
Ordin 3055:
121 -
(1) Entităţile pot proceda la reevaluarea imobilizărilor corporale existente la sfârşitul exerciţiului financiar, astfel încât acestea să fie prezentate în contabilitate la valoarea justă, cu reflectarea rezultatelor acestei reevaluări în situaţiile financiare întocmite pentru acel exerciţiu
(3) Dacă o imobilizare corporală complet amortizată mai poate fi folosită, cu ocazia reevaluării acesteia i se stabileşte o nouă valoare şi o nouă durată de utilizare economică, corespunzătoare perioadei estimate a se folosi în continuare.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.