avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Raport reevaluare cladire
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Raport reevaluare cladire

In urma evaluarii de acum 3 ani, valoarea cladirii (persoana juridica)
mi-a fost stabilita la 550.000 lei. O amortizam lunar. Mai aveam 2 ani. Acum la noua reevaluare(anul acesta se faceau 3 ani), ........expertul evaluator......mi-a calculat valoarea cladirii la 1.300.000 lei ????????????? Cum o mai amortizez eu????In cati ani?? POT SA PRELUNGESC TERMENUL DE AMORTIZARE?????
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 09:29, 17 Decembrie 2014
care a fos valoarea initiala?
valoare imobil din anul 1935 = 36 lei (dupa denominare)
valoare dupa consolidare in 2007 / 437.000 lei
evaluare in 2012 / 550.000 lei
Este vorba de reevaluari probabil care se pot efectua doar la 31.12.20xx.

Ordin 3055:

121 -
(1) Entităţile pot proceda la reevaluarea imobilizărilor corporale existente la sfârşitul exerciţiului financiar, astfel încât acestea să fie prezentate în contabilitate la valoarea justă, cu reflectarea rezultatelor acestei reevaluări în situaţiile financiare întocmite pentru acel exerciţiu

(3) Dacă o imobilizare corporală complet amortizată mai poate fi folosită, cu ocazia reevaluării acesteia i se stabileşte o nouă valoare şi o nouă durată de utilizare economică, corespunzătoare perioadei estimate a se folosi în continuare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raport de evaluare cladire Total Contabilitate Total Contabilitate Buna ziua, Am un raport de evaluare pentru un apartament prin care valoarea din contabilitate a fost redusa la valoarea de piata. Cheltuiala pe care o ... (vezi toată discuția)
Plata impozit cladire reevaluata ardeleannn ardeleannn Buna ziua! Vă rog să mă ajutaţi cu un răspuns la următoare problemă: - Pentru sem.I 2009, unei SC i s-a stabilit impozitul pe cladire la valoarea ... (vezi toată discuția)
Monografie reevaluare cladire ToriJ ToriJ Buna ziua! Imi spuneti va rog,care sunt notele de inregistrare a evaluarii unei cladiri,am urmatoarele date: 212=300.000 2812=49375 noua valoare este de ... (vezi toată discuția)