avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Comision de administrare credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Comision de administrare credit

Buna seara,

am un credit ipotecar si un comision de administrare credit, aplicat anual la sold: 0,85% care mi se pare cam mare. La fiecare sfarsit de an platesc aproximativ 400 euro in plus fata de rata lunara.
Este legal acest comision? Am vreo sansa de castig daca as actiona banca in instanta pe acest subiect? Sau am sanse de negociere cu banca astfel incat sa reduca comisionul sau sa-l reesaloneze?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 08:20, 17 Decembrie 2014
Va tebui sa actionati banca in judecata.
Caracterul abuziv al comisionului de risc / administrare, a fost prevăzut pentru contractele care se vor încheia după intrarea în vigoare a O.U.G. nr. 50/2010, şi care obligă băncile la excluderea acestuia din contracte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliminare comision de risc din credit ipotecar emilia iuga emilia iuga Am contractat in anul 2008 un credit ipotecar, pe 25 de ani, in franci elvetieni. Cand am studiat contractul de credit si desfasuratorul ratelor am observat ca ... (vezi toată discuția)
Comision de risc credit ipotecar banca cristian_pp cristian_pp Am un credit ipotecar la Volksbank incheiat in 2007. Cu riscul de a ma repeta am sa pun din nou problema comisionului de risc, pentru ca raspunsurile nu au ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar FFLORIN1976 FFLORIN1976 Buna dimineata! Am o intrebare la dumneavostra si anume ce risc daca nu mai pot sa imi achit in intregime rata creditului ipotecar? Am si o specificatie ... (vezi toată discuția)