avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme Administrative Bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme Administrative Bloc

Buna dimineata,

Va deranjez cu doua intrebari:

1. Administratora unei Asociatii de Propietari este obligata, prin lege, sa se auto sesizeze si sa ceara explicatii unui locatar care incepe renovari in apartament fara sa informeze Asociatia?...Renovarile dureaza peste 2 luni, se opereaza si modificari si nimeni nu il intreaba nimic!

2. O societate comenrciala(magazin mix) care isi desfasoara activitatea intr-un apartament de bloc este obligata sa se debranseze de la utilitatile care sunt la comun sau sa treaca pe contorizare separata ? Am aflat cu supoare, ca acest magazin care functioneaza si sta cu geamurile deschise de la 05h00 pana la 23h00 este incalzit cu un arzator pe gaz, cuplat la reteaua blocului iar Administratora cunostia foarte bine aceasta situatie - proprietarul magazinului este si Presedinte de bloc de mai bine de 2 ani, iar magazinul functioneaza asa de peste 10 ani. :)

Multumesc mult pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Vladimir03 , utilizator 09:24, 19 Ianuarie 2015
Nu administratorul este vinovat, ea nu poate sa isi intrebe seful direct de ce fura gaz si il foloseste pentru incalzire, dumneavoastra ca proprietari trebuie sa schimbati presedintele cu unu care sa schimbe situatia.
Firmele au alt pret atat la caldura cat si la apa calda, daca este magazin in apartament trebuie debransat de la gaz, caldura si apa calda, sa monteze centrala de apartament, sa traga coloana separata de gaz, fara a fi scutit de la plata cheltuielilor comune pentru caldura.
Nu inteleg cum nu a luat nimeni nici o masura pana acum si acceptati sa platiti gazul pe care il consuma cineva pentru incalzire.
Iar apartamentul care se renoveaza de 2 luni, poate sa dureze o renovare si 2 ani, nu asta este problema, fiecare face in functie de banii pe care ii are la dispozitie, problema este daca face modificari la structura de rezistenta fara proiect si aprobari necesare, pentru acest lucru puteti sesiza Primaria care sa verifice daca are aprobarile necesare, stiu ei ce au de facut.
Poate nu m-am facut inteles...

1. Din cate stiu, legal, suntem obligati sa informam administratia daca incepem renovari in apartament.
Daca omul incepe sa renoveze si nu informeaza administratia de actiunile lui, incepe un mare santier, moloz peste tot, sparge de dimineata pana seara, administratora ar avea obligatia sa ii bata la usa sa il intrebe ce face si de ce nu a informat?...poate omul darama pereti in casa si "merge pe burta"...eu nu am dreptul sa merg la el in casa - administratorul poate sa ii ceara sa inspecteze ce face - legal vorbind - nu pareri - pareri am si eu!

2. O societate comerciala e obligata de lege sa se debranseze de la utilitatile comune ? - daca nu a facut-o si a consumat pe apartile comune ce se poate face - legal vorbind - eu am aflat intamplator, pt ca proprietarul magazinului a pus un afis ca nu de la el e factura mare la gaze, ca el consuma doar 3 luni pe an - administratora cunostia situatia foarte bine - si aici, eu nu am dreptul sa intru pe proprietatea lui si nici sa-i cer sa imi arate ce are acolo.

Deci, exista niste legi, reguli administrative ce reglementeaza astfel de situatii ?

Multumesc,
1-Reprezentantul legal al asociatiie d eproprietari este presedintele de asociatie
Administratorul de imobil este angajat al asociatiei de proprietari cu limita de competenta de executie hotarari/decizii ale adunarii generale,ale presedintelui si ale comitetului executiv
Dispozitiile in vigoare precizeaza concret modalitatea de executare imbunatatiri/modificari in proprietate si formalitatile si acordurile necesare
Exista autoritati abilitate sa verifice legalitatea interventiilor in imobilele de locuit in comun
2-Persoanele juridice care isi au sediul in imobilele de locuit in comun,conform dispozitii in vigoare incheie conventii cu asociatia d eproprietari,prin care se precizeaza obligatiile de
plata
Sesizati oficial serviciul specializat din primarie
administratorul poate sa ii ceara sa inspecteze ce face - legal vorbind - nu pareri - pareri am si eu!

Poate nu m-am facut inteles.....
Legea 230/2007 Articolul 15
Cu un preaviz de 5 zile, proprietarul este obligat sa accepte accesul in apartamentul sau in spatiul sau al unui delegat al asociatiei, atunci cand este necesar sa se inspecteze, sa se repare ori sa se inlocuiasca elemente din proprietatea comuna, la care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spatiu . Fac exceptie cazurile de urgenta, cand accesul se poate face fara preaviz.

Asa pricepeti mai bine?
Nici Politia nu are dreptul sa intre la cineva in casa fara acceptul proprietarului sau fara mandat, iar presedintele poate sa intre intr-un apartament cu un preaviz de 5 zile, daca proprietarul nu il primeste in casa, dar poate intra DOAR ca sa inspecteze sau sa repare parti din proprietatea comuna (tevi, canalizare,etc), nu sa intre sa vada cum a zugravit, ce gresie si faianta a pus in casa, daca are parchet sau daca mobila este scumpa sau ieftina!
Din moment ce este firma trebuia sa fie debransata de la caldura, gaz, apa calda, iar daca nu a facut-o pana acum, nici nu o va face pentru ca ati pus lupu paznic la oi (l-ati ales si presedinte). =D>
Ultima modificare: Miercuri, 17 Decembrie 2014
ContSters241232, utilizator
thran a scris:

Din moment ce este firma trebuia sa fie debransata de la caldura, gaz, apa calda, iar daca nu a facut-o pana acum, nici nu o va face pentru ca ati pus lupu paznic la oi (l-ati ales si presedinte). =D>

Am sesizat primaria in cazul asta...eu sper sa se rezolve si sa se intre in legalitate...eu unul nu stiam ca el asa procedeaza, dar nici o data nu e prea tarziu.

Sunt curios daca prin actiune in justitie se pot recupera banii care ne-au fost "delapidati"...ca pana la urma el isi stia obligatiile legale si le-a incalcat cu nesimtire...nu se poate considera si furt un astfel de caz?

Alte discuții în legătură

Debransare ilegala radet Bbn Bbn Buna ziua, M-am debransat ilegal de la RADET deoarece nu am mai avut cand sa depun cererea (dupa 15 august nu mai primeau cereri). Toti din bloc au ... (vezi toată discuția)
Calcularea costurilor de intretinere in cazul debransarii radulescuramona radulescuramona as dorii sa va prezint urmatoare situatie: m-am debransat de la sistemul public de incalzire, alegand varianta centralelor termice de apartament in ... (vezi toată discuția)
Semnatura vecini debransare energie termica pati pati Buna ziua, As dori sa stiu ce pot sa fac in situatia in care doresc sa-mi montez centrala termica, intr-un apartament pe care l-am cumparat recent, iar ... (vezi toată discuția)