avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Eroare deducere tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Eroare deducere tva

La o Sc care figureaza cu tva la incasare s-a dedus tva la data emiterii facturii si nu la plata acesteia . Plata facturii s-a facut peste doua luni, cand s-a descoperit si eroarea. Cum fac corectie in D300? este vorba de 10000 lei
Cel mai recent răspuns: Alexandru Palaghia , Contabil 14:00, 21 Decembrie 2014
Daca ati depus decont dupa ce-ati incasat factura corectia nu mai are sens daca nu puteti corecta in decontul pe care urmeaza sa-l depuneti. Astfel pentru operatiunea din luna pentru care ati depus eronat d300 puteti anula deducerea prin inscrierea cu semnul minus pe randul de regularizari si mutarea sumei respective in randul de la final aferent sistemului de TVA la incasare.
Puteti depune la Registratura ANAF solicitare privind indreptarea erorilor materiale din decontul de TVA aferent lunii in care s-a comis greseala (vedeti si [ link extern ] ).
Pe de alta parte, puteti lasa asa deconturile si sa "asteptati" sa vi le gaseasca cei de la controlul fiscal. Pana la urma, tot atatea penalitati platiti:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corectare inregistrare tva negut_dorina negut_dorina Buna ziua, am si eu o intrebare. O firma care nu este cu tva la incasare a achizitionat marfa de la un furnizor care este cu tva la incasare eu i-am dedus tva ... (vezi toată discuția)
Inregistrare factura din 2009 krika8712 krika8712 Buna ziua, Am primit de la administrator o factura de leasing extern, dar este de anul trecut. Declaratia 300 am depus-o deja,acum pe 2010 cum o inregistrez ... (vezi toată discuția)
Corectare d 300 FSimona FSimona Am depus D300 eronat. La randul 22 \'\'Achizitii de bunuri si servicii taxabile cu cota de 24%\'\' am scris o suma mai mica decat cea corecta, rezultand astfel ... (vezi toată discuția)