avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general inregistrare factura din 2009
Discuție deschisă în Contabilitate în general

inregistrare factura din 2009

Buna ziua,
Am primit de la administrator o factura de leasing extern, dar este de anul trecut. Declaratia 300 am depus-o deja,acum pe 2010 cum o inregistrez in contabilitate?.
Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: cameliaj , utilizator 12:05, 2 Februarie 2010
Acest contract de leasing este nou, in sensul ca nu s-au mai emis facturi pana acum? Pentru ca daca este vechi trebuia inregistrat ca obligatie de plata (furnizor facturi nesosite) in anul 2009, iar la sosirea facturii se cupla cu inregistrarea anterioara, +/- diferente. Se inregistra TVA conform cu originea furnizorului. Daca este ctr nou, atunci se poate inregistra tot in anul 2009, respectand aceeasi pasi.
In privinta D300, corectia se poate face direct in decontul TVA pe ian 2010, la randul regularizari, respectand pozitia corecta din decont.
Atentie daca ati depus D101 ptr impozit pe profit, ptr ca atunci trebuie corectata.
declaratia 300 nu poate fi rectificata decat prin corectarea erorilor in declaratia urmatoare
daca nu ati incheiat situatiile financiare ale anului 2009 , prin urmare puteti inca sa o inregistrati pe 2009 , daca ati fi incheiat situatiile ar fi trebuit sa faceti corecturi atat in bilant cat si in declaratia 101 deoarece veniturile sau cheltuielile inregistrate eronat sau omise le corectam prin ajustarea profitului impozabil al perioadei fiscale careia ii apartin.
Contractul de leasing extern este vechi din anul 2007. Factura era aferenta lunii decembrie 2009.
Deci pana la urma daca am inteles bine, inreg.factura in decembrie si fac corectie la adm.financiara?
Da. Corectia se face prin D300 aferenta lunii ianuarie, pe randul de regularizari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura introdus pe alt furnizor Gyongyos Gyongyos Buna ziua! in anul trecut au fost introduse gresit facturile Mol Ungaria timp de 4 luni.aceste facturi se platesc la Mol Romania,si au fost inregistrate pe ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara inregistrata gresit byte00 byte00 Buna ziua, Problema mea incepe in luna ianuarie 2013, cand se inregistreaza o achizitie intracomunitara eronat, factura avand discount, iar inregistrarile ... (vezi toată discuția)
D300 raportata gresit olan_andreea olan_andreea Am descoperit recent ca in cursul lunii iulie, o factura fara TVA de la un furnizor a fost inregistrata cu TVA (a fost inregistrata factura si in plus TVA ... (vezi toată discuția)