avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie pt ingrijire copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie pt ingrijire copil

daca o in luna septembrie o sa nasc,dar inainte in luna august ,de exemplu,eu ma inscriu la facultate sau postliceala,iar anul scolar incepe doar in luna octombrie,dupa ce nasc,pot beneficia de indemnizatia pt. copil?
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 07:58, 4 Iunie 2009
Pentru a beneficia de indemnizatie trebuie sa fi realizat venituri supuse impozitarii 12 luni anterior nasterii sau sa va aflati intr-o situatie asimilata. In ipoteza aratat de dv. nu beneficiati de indemnizatie
Beneficiaza de concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului:

persoanele care au lucrat cu contract de munca in strainatate si pot dovedi acest lucru
cei care au statut de avocat
cei care au beneficiat de concediu fara plata pentru a participa la cursuri de formare profesionala
cei care se afla in perioada de 60 de zile de la absolvirea cursurilor de zi ale invatamantului universitar, care au dat licenta sau examenul de diploma si urmeaza sa se angajeze sau sa intre in somaj
persoanele care au beneficiat de pensii de invaliditate
cei care nu au cerut indemnizatie.

Conditii suplimentare de primire a indemnizatiei

Pentru a primi indemnizatia de crestere a copilului, trebuie ca in ultimele 12 luni sa fi cotizat la asigurarile sociale. In ultimele 12 luni se pot include urmatoarele perioade:

ti-ai insotit sotul/sotia in misiune permanenta diplomatica in strainatate
ai beneficiat de ajutor de somaj
ai avut concedii si indemnizatii de asigurari sociale si de sanatate
ai realizat, in sistemul public de pensii - un stagiu de cotizare pe baza de contract de asigurare sociala.

Nu va incadrati in cerintele acestui text legal.
Mult succes ,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil blareanabel blareanabel Buna seara! daca o persoana a fost in somaj timp de un an iar dupa si-a gasit un loc de munca fara sa aiba nici o zi intrerupere. Patronul a angajat-o pe ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate claudva claudva Buna!! am si eu o intrebare la cei care imi pot da un raspuns cert: in urma unor disponibilizari facute la firma am ramas in somaj,ulterior afland ca sunt ... (vezi toată discuția)
Buna seara gabygabriela gabygabriela ma numesc gabriela si am 25 ani.As dori sa stiu daca indemnizatia pt cresterea copilului se acorda si persoanelor care sunt elevi la scoli postliceale si nu ... (vezi toată discuția)