avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu de baza minim brut 2015
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu de baza minim brut 2015

Buna ziua!

Care e procedura cu aceasta marire a salariului minim? Se face act aditional pentru fiecare salariat in parte? Sau o decizie comuna a unitatii? In Hotarare nr. 1.091 din 2014 nu se precizeaza nici o modalitate.

Multumesc!:)
Cel mai recent răspuns: sara mihu , utilizator 18:02, 6 Ianuarie 2015
Art.17 C.mun.
...
(5) Orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (3) in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege.
...

Asadar, in general, trebuie sa se faca o decizie colectiva de majorare a salariului. Insa in practica, unii angajatori incheie si act aditional de majorare a salariului minim.
Tocmai pentru ca am citit si eu articolul 17 din Codul Muncii am dubii. Pana la urma cred ca mai corect ar fi sa fac o decizie. O alta intrebare ar fi cum le aduc la cunostinta salariatilor aceasta modificare? Daca faceam acte aditionale fiecare isi semna actul si implicit afla modificarea. Dar la decizia colectiva? Nu as vrea sa vada si salariile celorlati.Ce parere aveti?
Daca este decizie colectiva atunci se vad si salarile celorlati.

Prin decizie se va majora numai salarile care sunt sunt salariul minim brut pe economie, celelalte se majoreaza prin acte aditionale.
salariatii vor fii instiintati verbal de majorarea salariului sau va trebui atasat la decize o anexa unde sa semneze fiecare de luare la cunostiinta? va multumesc
Este mult mai bine daca aveti atasat la decizie o anexa unde sa semneze fiecare salariat de luarea la cunostinta.

Alte discuții în legătură

Modificare salariu la 750 lei pentru cim suspendat trandafir2 trandafir2 Buna ziua, De la 1 feb 2013 se modifica salariul minim la 750 lei. Cum se procedeaza in situatia in care contractul de munca este suspendat (pana la ... (vezi toată discuția)
Chiar se modifica salariul la 600 lei, facem acte aditionale? liliua2008 liliua2008 buna ziua si La Multi Ani! Va rog sa-mi spuneti chiar se aplica Hot. nr.1051 din 10.09.2008 conform salariul minim se modifica la 600 lei? pana cand trebuie ... (vezi toată discuția)
Cum ar trebui procedat maiamaria maiamaria buna ziua. am vazut ca se majoreaza salariul minim pe economie - la 670 lei, incepand cu data de 01.01.2011. toate bune si frumoase. numai ca societatea unde ... (vezi toată discuția)