avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Aplicarea cauzelor de reducere a pedepsei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Aplicarea cauzelor de reducere a pedepsei

Dacă limitele pedepsei pentru infractiune sunt de exemplu de la 1 la 5 ani, se poate aplica succesiv reducerea cu o treime a acestora prin procedura recunoasterii vinovatiei iar apoi cu inca o treime prin aplicarea unei circumstante atenuante astfel incat pedeapsa sa fie in limitele de la 0,44 la 2,22 ani?
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 14:38, 18 Decembrie 2014
Nimic nu impiedica aplicarea si a recunoasterii vinovatiei si a circumstantelor atenuante.
Intai instanta reduce cu o treime limitele de pedeapsa prevazuta de lege, in acest caz 0,66-3,33 ani.
Iar dupa stabilirea acestui cuantum poate retine si existenta circumstantelor atenuante, ajungand la calculul dumneavoastra 0,44-2,22.
Rezultatul este acelasi, insa modul de calcul este invers, conform art. 79 alin1 din Codul penal.
"(1) Când în cazul aceleiaşi infracţiuni sunt incidente două sau mai multe dispoziţii care au ca efect reducerea pedepsei, limitele speciale ale pedepsei prevăzute de lege pentru infracţiunea săvârşită se reduc prin aplicarea succesivă a dispoziţiilor privitoare la tentativă, circumstanţe atenuante şi cazuri speciale de reducere a pedepsei, în această ordine."
Eu o vad cum am prezentat-o, insa cel mai important este ca rezultatul este acelasi :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atelier noul cod penal, speta: tentativa de omor ContSters332771 ContSters332771 In data de 12 februarie anul curent, sportiva Francisca Maria Molnar, isi injunghie iubitul ,fapt detaliat de ... (vezi toată discuția)
Reducere pedeapsa mihaelamariaana mihaelamariaana Daca mi se reduce pedeapsa pentru procedura simplificata ,pentru circumstantele atenuante mai obtin vreo reducere? (vezi toată discuția)
Bună ziua! dacă un inculpat beneficiază de legea acordului ... Uther Uther Bună ziua! Dacă un inculpat beneficiază de legea acordului de recunoaștere și tot o dată trebuie să i se aplice majorarea limitelor de pedeapsă Cum se ... (vezi toată discuția)