In decizia primita aveti mentionat termenul de contestatie si instanta competenta.
De asemenea, puteti invoca prevederile art.II din Legea nr.126/2014 , si anume :
(1) Debitele constituite sau care urmează a fi constituite în sarcina persoanelor cu drepturi de indemnizaţie pentru creşterea copilului/stimulent/stimulent de inserţie, în baza Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 148/2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 7/2007, cu modificările şi completările ulterioare, sau a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010, aprobată cu modificări prin Legea nr. 132/2011, cu modificările şi completările ulterioare, se scutesc de la plată.
.....
De asemenea, in vederea scutirii la plată şi/sau restituirii sumelor recuperate potrivit prevederilor art. II, persoanele în sarcina cărora s-au stabilit debite se vor adresa cu cerere scrisă agenţiilor judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială, respectiv a municipiului Bucureşti, însoţită de declaraţia pe propria răspundere că toate documentele prezentate în vederea stabilirii dreptului de indemnizaţie pentru creşterea copilului/stimulent/stimulent de inserţie acordate în baza Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 148/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 7/2007, cu modificările şi completările ulterioare, sau a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010, aprobată cu modificări prin Legea nr. 132/2011, cu modificările şi completările ulterioare, au fost solicitate organelor competente.
Buna ziua.Si sotia mea a primit o astfel de instiintare.A nascut pe 21 decembrie 2011,a stat mai putin de un an acasa cu copilul,pana pe 19-11-2012 pana cand a reinceput serviciul.Acum este somata sa returneze 500 lei pentru perioada 19.11-30.11(bani care eu cred ca sunt primii din acel stimulent primit de mamele care stau un an sau mai putin acasa cu copilul).Se va duce luni acolo si este bine de stiut daca beneficiaza de acea amnistie.
Multumesc