avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Incasare drepturi necuvenite indemnizatie crestere ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Incasare drepturi necuvenite indemnizatie crestere copil

Buna ziua,

Am primit o somatie de plata si un titlu executoriu, pentru incasarea unor drepturi necuvenite in valoare de 2.007 ron, reprezentand indemnizatia de crestere copil pentru perioada 02.12.2013-31.12.2013 (bani pe care eu ma indoiesc sa-i fii primit deoarece nu am talonul respective si nici suma trecuta nu este aceeasi cu cea primita ca indemnizatie in lunile anterioare: 2.074 ron).
In perioada 18.03.2013-30.11.2013 eu am fost in concediu de ingrijire copil iar din 02.12.2013, m-am intors la munca, am depus toate actele pentru primirea stimulentului de insertie si am primit si decizia aferenta. Copilul a implinit un an in data de 22.01.2014, iar eu m-am intors la munca mai devreme cu o luna si 21 de zile, ramanand sotul cu copilul acasa dar fara a beneficia de indemnizatie.

Ce as dori sa stiu este daca si unde pot depune contestatie impotriva acestei decizii, deoarece aceasta greseala, daca intradevar asa a fost, nu a fost din cauza mea, eu anuantand din timp intoarcerea la munca, iar eu nu am cum sa returnez acesti bani toti odata….
Astept cu mare interes raspunsul dvs.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: timcyke , utilizator 08:19, 1 Decembrie 2017
In documente utile avveti Legea 126 din 2014
In decizia primita aveti mentionat termenul de contestatie si instanta competenta.

De asemenea, puteti invoca prevederile art.II din Legea nr.126/2014 , si anume :
(1) Debitele constituite sau care urmează a fi constituite în sarcina persoanelor cu drepturi de indemnizaţie pentru creşterea copilului/stimulent/stimulent de inserţie, în baza Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 148/2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 7/2007, cu modificările şi completările ulterioare, sau a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010, aprobată cu modificări prin Legea nr. 132/2011, cu modificările şi completările ulterioare, se scutesc de la plată.
.....

De asemenea, in vederea scutirii la plată şi/sau restituirii sumelor recuperate potrivit prevederilor art. II, persoanele în sarcina cărora s-au stabilit debite se vor adresa cu cerere scrisă agenţiilor judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială, respectiv a municipiului Bucureşti, însoţită de declaraţia pe propria răspundere că toate documentele prezentate în vederea stabilirii dreptului de indemnizaţie pentru creşterea copilului/stimulent/stimulent de inserţie acordate în baza Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 148/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 7/2007, cu modificările şi completările ulterioare, sau a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010, aprobată cu modificări prin Legea nr. 132/2011, cu modificările şi completările ulterioare, au fost solicitate organelor competente.
Ultima modificare: Joi, 18 Decembrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc pentru raspuns. O sa depun o contestatie la Agentia pentru plati si inspectie sociala a Mun Buc S4, in baza legii trimise de dvs.
Buna ziua.Si sotia mea a primit o astfel de instiintare.A nascut pe 21 decembrie 2011,a stat mai putin de un an acasa cu copilul,pana pe 19-11-2012 pana cand a reinceput serviciul.Acum este somata sa returneze 500 lei pentru perioada 19.11-30.11(bani care eu cred ca sunt primii din acel stimulent primit de mamele care stau un an sau mai putin acasa cu copilul).Se va duce luni acolo si este bine de stiut daca beneficiaza de acea amnistie.
Multumesc
1. Intai mergeti sa intrebati ce reprezinta acei bani.

2. Daca reprezinta indemnizatie pentru CCC necuvenita si daca dvs. ati anuntat ca ati reluat activitatea atunci nu mai trebuie sa platiti acesti bani.

Alte discuții în legătură

Restituire indemnizatie crestere copil leorot leorot Buna ziua, Sotia mea a nascut in nov 2012 si pana in nov 2014 a primit indemnizatie pt crestere copil. Am primit recent o decizie de la agentia judeteana ... (vezi toată discuția)
Datorie anaf din drepturi necuvenite (din indemnizatia crestere copil primita in plus 2013 )-mai primesc indemnizatie crestere copil 2016? Irina_ Irina_ Buna ziua, Am o datorie la ANAF de 900 RON din drepturi necuvenite (din indemnizatia crestere copil primita in plus-anul 2013 )-desi eu am depus atunci ... (vezi toată discuția)
Amnistie fiscala - legea 126/2014 sasviorel sasviorel In cazul copilului cu handicap grav care a primit sume necuvenite si au inceput retinerile conform deciziilor locale. Potrivit Legii 126/2014 am inteles ca se ... (vezi toată discuția)