avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Scutire impozit pe locuinta
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Scutire impozit pe locuinta

Buna ziua,

Locatarii din blocul meu au decis ca in 2015 sa facem reabilitarea termica a blocului (polistiren exterior) si audit energetic, cu o firma acreditata.
Am citit ca se poate acorda scutire la impozitul pe locuinta timp de 7 ani pentru cei care fac aceasta operatiune conform anumitor norme stabilite de consiliile locale, probabil.
Ce act normativ prevede acest lucru si daca mai este in vigoare?Ce alte sfaturi ne puteti da in acest sens?

Va multumesc,


Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:14, 18 Decembrie 2014
Scutirile la plata impozitului pe cladiri se acorda pentru cladirile reabilitate din punct de vedere energetic, conform certificatului de performanta energetica la clasele de performanta energetica a,b,c,d.
Perioadele de scutire de la plata impozitului pe cladiri se acorda in functie de clasa de performanta energetica astfel:
- cladirile incadrate in clasa de performanta d pe o perioada de 7 ani;
- clasa de performanta c pe o perioada de 8 ani;
- clasa de performanta b pe o perioada de 9 ani;
- clasa de performanta a pe o perioada de 10 ani;
Reducerile la plata impozitului pe cladiri se acorda in procent de 50% pentru cladiri reabilitate din punct de vedere energetic, conform certificatului de performanta energetica la clasele de performanta energetica e,f,g.
Perioadele de acordare a reducerilor de la plata impozitului pe cladiri se acorda in functie de clasa de performanta energetica astfel:
- cladiri incadrate in clasa de performanta g pe o perioada de 7 ani;
- clasa de performanta f pe o perioada de 8 ani;
- clasa de performanţă e pe o perioada de 9 ani;
Scutirea/reducerea de la plata impozitului pe cladiri se aplica cu incepere de la data de 01.01 a anului fiscal urmator finalizarii lucrarilor de reabilitare pentru proprietarii persoane fizice si juridice, ai apartamentelor din blocurile de locuinte si ai imobilelor cu destinatia de locuinta care au executat lucrari de interventie pe cheltuiala proprie, pe baza procesului-verbal de receptie la terminarea lucrarilor, intocmit in conditiile legii, prin care se constata realizarea masurilor de interventie recomandate de catre auditorul energetic in certificatul de performanta energetica sau, dupa caz, in raportul de audit energetic, astfel cum este prevazut in OUG nr. 18/2009 privind cresterea performantei energetice a blocurilor de locuinte, aprobata cu modificari si completari prin legea nr. 158/2011.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicare legea 158/11.07.2011 cojocar cojocar Buna, poate sa-mi spuna cineva ce trebuie sa faca proprietarul unui apartament care a realizat pe cheltuiala proprie reabilitarea ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit cladiri dorels dorels Buna ziua. Va rog sa imi spuneti si mie daca o cladire care detine certificat de performanta energetica conform legii nr. 372/2005, este scutita de ... (vezi toată discuția)
Legea 158/2011privind cresterea performantei energetice a blocurilor de locuinte dodo2009 dodo2009 \"Art. 27^1 Proprietarii apartamentelor din blocurile de locuinte si ai imobilelor care au executat lucrari de interventie pe cheltuiala proprie beneficiaza, ... (vezi toată discuția)