avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cum se declara impozitul pe salarii la punctul de ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cum se declara impozitul pe salarii la punctul de lucru?

Am primit CIF pt.punctul de lucru pt.plata impozitului pe salarii.Cum se declara,se face 112 pt.sediul principal si se declara CIF-ul punctului de lucru la sectiunea F,sau se face alt 112 pt.CIF de la punctul de lucru?
Cel mai recent răspuns: ContSters256771 , utilizator 09:21, 19 Decembrie 2014
O singura D112 si la sectiunea F :


SECŢIUNEA F - Impozit pe venitul din salarii, defalcat pe sediul principal şi sediile secundare
F.1. Sediul principal
Rândul "Suma de plată" - se înscrie suma reprezentând impozitul pe venitul din salarii datorat în perioada de raportare, conform legii, pentru sediul principal.
F.2. Sedii secundare
- Se completează numai de către plătitorii care au sedii secundare cu minimum 5 persoane care realizează venituri din salarii, potrivit Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare.
Coloana "Cod de înregistrare fiscală sediu secundar" - se completează codul de înregistrare fiscală atribuit fiecărui sediu secundar care are obligaţii de plată, conform legii, înscriindu-se cifrele cu aliniere la dreapta.
Coloana "Suma de plată" - se înscrie suma reprezentând impozitul pe venitul din salarii datorat în perioada de raportare, conform legii, pentru fiecare sediu secundar care are atribuit cod de înregistrare fiscală.


Asta pt ca Cod proc fiscala precizeaza ca:

Art. 26 Plătitorul
.....

(2) Pentru contribuabilii care au sedii secundare, plătitor de obligații fiscale este contribuabilul, cu excepția impozitului pe venitul din salarii, pentru care plătitor de impozit este sediul secundar obligat, potrivit legii, să se înregistreze fiscal ca plătitor de salarii și de venituri asimilate salariilor.

(3) Contribuabilii prevăzuți la alin. (2) au obligația de a declara, în numele sediilor secundare înregistrate fiscal,impozitul pe venitul din salarii datorat, potrivit legii, de acestea.

....

Plata o efectuati tot pe codul fiscal al pct de lucru.

Asa am facut.Am cerut o fisa pe mail si am primit o pagina goala.Nimic declarat,nimic platit...O sa merg la ei sa vad ce se intampla.Multumesc
Daca punctul de lucru este administrat de alta unitate fiscala este normal sa nu va apara in fisa. Chiar daca este vorba de aceeasi unitate fiscala solicitati fisa pt cui-ul punctului de lucru.
Ar mai fi ceva de urmarit?

Cand ati facut 112 ati declarat impozitul aferent punctului de lucru pe cui-ul punctului de lucru?
Cand ati efectuat plata ati trecut la beneficiar CUI-ul punctului de lucru?

Daca nu ... toate informatiile s-au dus pe cui-ul sediului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

D112 pt.punct de lucru cu cod fiscal gabitza1980 gabitza1980 cum completez declaratia 112 daca am punct de lucru cu cod fiscal- am 5 salariati la punctul de lucru? (vezi toată discuția)
D.112 punct lucru camicami camicami Buna tuturor, societatea are punct de lucru stabil Cui propriu,pentru care am depus pana acum,separat , lunar D.100 numai cu impozitul pe salarii. Cum voi ... (vezi toată discuția)
Puncte de lucru rak0770 rak0770 O societate din constanta are 2 puncte de lucru in Galati si Ploiesti cu 4 si respectiv 12 salariati. Contractele se fac si se inregistreaza la Revisal. La ... (vezi toată discuția)