avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... modificare functie!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

modificare functie!

buna ziua!
doresca sa intreb daca intr-o companie unde activiatatea este organizata pe departamente,se mai poate schimba functia unui angajat cu o alta functie daca in functia de pe functia in care ar urma sa treaca sau trimis oameni in somaj?
se poate trece intr-o alta fuunctie daca nu apare in organigrama departamentului respectiv ci numai in organigrama companiei pe ansamblu(pe alte departamente exista functia respectiva)
Concret,au fost trimisi in somaj angajati din functia de lucrator comercial,apoi,la nevoie sau facut angajari pe functia de operator comercial.si din aceasta din urma functie sau trimis oameni in somaj ,dar nu de pe toate departamentele.
se poate face angajare pe celelalte departamente de pe care nu sa trimis in somaj?
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 15:21, 4 Iunie 2009
E vorba de 9 luni, totusi. ;)
dar daca este vorba de concediere colectiva se poate angaja sau retrograda o persoana in functia din cre sa facut concedierea?
1. Angajtorul isi poate organiza activitatea asa cum crede el de cuviinta. Nu este obligat sa ceara parerea salariatilor.
2. In cazul existentei unui sindicat in unitate sau a unor reprezentanti ai salariatilor, alesi legal, angajatorul se poate consulta cu acestia in vederea imbunatatirii activitatii unitatii.
3. Modificarea CIM prin schimbarea functiei se face prin act aditional la CIM, act semnat de ambele parti.
4. Dupa ce l-a concediat pe salariat, cum sa-l mai retrogradeze din functie? Fiti mai explicit. De fapt, ce doriti?
Scuze... am tastat gresit :">

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii reangajare dupa o concediere colectiva stefania.ispirescu stefania.ispirescu Ma intereseaza care sunt conditiile de reangajare a unui angajat la firma de la care a fost disponibilizat prin concediere colectiva (inainte de terminarea ... (vezi toată discuția)
Cand pot face angajari cflori2002 cflori2002 buna ziua, daca am facut disponibilizari, nu concedieri colective, mai pot face angajari pe posturile disponibilizate ? dar pe alte posturi ? sau trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala-angajari cflori2002 cflori2002 Buna ziua, daca s-au facut concedieri individuale la o societate, se mai pot face angajari pe posturile disponibilizate? daca nu pentru cat timp? dar pe alte ... (vezi toată discuția)