avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... cerere de despagubire ARDAF
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

cerere de despagubire ARDAF

Am vorbit azi cu cei de la ARDAF si au zis sa trec pe la ei sa semnez o cerere de despagubire. Reamintesc ca am avut un accident cu un autocar polonez, el fiind gasit vinovat. Am intrebat cam la ce suma se ridica despagubirea, dar au spus ca nu stiu. SA SEMNEZ ACEA HARTIE SAU NU?Sau sa-mi spuna intai de ce suma e vorba?
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 20:00, 4 Iunie 2009
prioan a scris:

Cei de la ARDAF vor ca eu sa semnez o cerere de despagubire pe baza devizului initial, nici macar dupa cel final care sa spuna cat costa reparatia masinii, urmand ca suma de o voi primi sa fie stabilita de cei de la bucuresti.
in acest caz as primi maxim 200 milioane... foarte putin.

Cine a intocmit devizul si de ce este "Initial'?Devizul reparatiei se face de catre reparator dupa ce a efectuat constatarea tehnica.(initiala +reconstatari ulterioare)Probabil este vorba de o estimare a insp. de dauna al asiguratorului.
Daca doriti urgentarea, puteti semna suma propusa ,cu mentiunea ca nu acopera dauna(obiectiuni), urmand a va indrepta cu plangere pentru diferente.Mare importanta are evaluarea corecta a valorii reale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident cu un polonez cu dauna totala prioan prioan acu o luna am avut un accident in iasi cu un autocar polonez care nu mi-a acordat prioritate intr-o intersectie. Am fost la politie, am aflat pana la urma ca ... (vezi toată discuția)
Plata dauna totala Helfer Helfer Buna ziua. De curand am avut un accident cu autovehicolul care este cumparat cu credit de la o banca. Am asigurare Casco iar masina este asigurata la suma de ... (vezi toată discuția)
Plata daune autoturism avariat Tarana Tarana am dreptate intr-un incident cu un alt autoturism si reparatia depaseste valoarea lui la momentul incidentului.Daca vand autoturismul asa cum e fara sa-l repar ... (vezi toată discuția)