Buna ziua, sunt profesor si nu am primit drepturile salariale decat pe legea 221 pe 4 luni din anul 2009. Am aparut doar pe prima sentinta. In intervalul 2007-2009 am fost in concediu de maternitate. Am inceput activitatea la catedra in septembrie 2009 si am lucrat pana in anul 2012. Din 2012 pana in 2014 am fost in al doilea concediu de maternitate, timp in care nu mai eram in sindicat, deci nici reprezentata in instanta de avocatul sindicatului. As dori sa stiu daca mai pot intenta proces pe cont propriu. Nu am primit banii din ianuarie 2010 pana in mai 2011.
Au fost doua sentinte. Prima pentru recuperarea banilor pe 2007-2009, in care am fost inclusa si eu pe septembrie, octombrie, noiembrie, decembrie. A doua cred ca este legea 330 din 2009, dar nu stiu exact. In cea de-a doua sentinta nu am fost inclusa. Aceasta era pentru recuperarea banilor pe anii 2010 si 2011, adica din ianuarie 2010 pana in decembrie 2010, ianuarie, februarie, martie, aprilie, mai 2011. Asa mi s-a calculat la secretariat. Din lege nu prea inteleg mare lucru.
Dreptul la actiune este prescris pentru acea perioada.
art.171 C.mun.
(1) Dreptul la acţiune cu privire la drepturile salariale, precum şi cu privire la daunele rezultate din neexecutarea în totalitate sau în parte a obligaţiilor privind plata salariilor se prescrie în termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate.
...