Buna ziua, intrebarea mea este daca in nume propriu si personal pot solicita in instanta revendicarea drepturilor salariale bugetare, in urma ordonantelor de urgenta emise pe aceasta tema. Nu am fost membru sindicalist in anul 2010, prin urmare Sindicatul a trimis instantei DOAR lista cu membrii sindicalisti, nu lista personalului angajat. Nu mi s-au reprezentat drepturile in instanta, prin urmare intreb daca am eu posibilitatea, in nume propriu si personal sa-mi revendic drepturile salariale restante. V-as ruga si de o procedura, dac se poate (unde sa ma adresez, cu ce acte etc). va multumesc.
si eu sunt in aceeasi situatie. Mi se parea normal ca sindicatul sa anunte persoanele carora le-au fost date dosarele la o parte. Dar nu a facut-o, ceea ce mi se pare incorect. Pe perioada solicitarii drepturilor banesti eram membru de sindicat, dar cand s-a dat in judecata nu mai eram.
Am o colega care s-a mutat de la un sindicat la altul, deci a cotizat permanent la sindicat si a ramas fara HJ de recalculare drepturi salariale pe acelasi considerent
Considerentele respective nu au nicio sustinere legala, in ambele situatii , sindicatul a indus in eroare pe acei salariati.
Dreptul la acţiune cu privire la drepturile salariale, precum şi cu privire la daunele rezultate din neexecutarea în totalitate sau în parte a obligaţiilor privind plata salariilor se prescrie în termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate.
Asadar, se mai pot recupera drepturi salariale incepand cu decembrie 2011 si pana in prezent.
Pentru perioade anterioare lunii decembrie 2011, dreptul la actiune este prescris.
Legea 221 /2008
katalin31
Bună ziua!
Buna ziua,
Sunt institutor si am urmatoarea problema:
In anul scolar 2008/2009, am fost titulara la o scoala.
In anii scolar 2009/2012 am ... (vezi toată discuția)