avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Se poate intra ca parte civilă într-un proces deja ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Se poate intra ca parte civilă într-un proces deja câştigat?

Speţa e următoare
Am lucrat la o şcoală în anul şcolar 2010-2011 şi tot atunci am fost membru al sindicatului SIP Tg. Ocna. Liderul de sindicat a dat în judecată statul în numele profesorilor pentru tăierile salariale din 2010, proces pe care anul ăsta l-a şi câştigat, iar profesorii şi-au şi luat banii.
Ei bine nu chiar toţi profesorii, pentru că pe mine m-a omis a mă scrie pe listă. X-( Din discuţiile purtate acum cu cei de la şcoală am aflat că liderul de sindicat a făcut mai multe greşeleli, pe listă aflându-se, de exemplu, profesori care au activat în şcoală după anul şcolar în cauză.

Acum care ar fi calea de urmat? De deschis o acţiune, cred că pot, dar împotriva cui să mă întrept?
Eu pot dovedi că am fost atât profesor la şcoala respectivă cât şi că am cotizat la sindicatul în cauză.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:57, 23 Decembrie 2014
Dreptul la acţiune cu privire la drepturile salariale, precum şi cu privire la daunele rezultate din neexecutarea în totalitate sau în parte a obligaţiilor privind plata salariilor se prescrie în termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Profesori- drepturi salariale castigate in instante conform l 221/2008 si 330/2009 radgheorghe radgheorghe Sunt profesor de geografie calificat si lucrez in sistemul de invatamant din 01.09.2009. Sunt membru cotizant al sindicatului de la data angajarii si nu am ... (vezi toată discuția)
Diferente salariale ContSters119266 ContSters119266 1. Sotul meu era membru de sindicat cand s-au facut acele procese pentru recuperarea diferentelor salariale dar nu a fost trecut pe lista aceea si nu primeste ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale restante în învãþãmânt cornelia.banu cornelia.banu Buna ziua! Am fost profesoară la o şcoală, iar în prezent sunt pensionară pentru limită de vârstă – 38 de ani în învăţământ. Vă ... (vezi toată discuția)