buna ziua,
ma intereseaza procedura si costurile aproximative ale inmatricularii unui autoturism in Romania in conditiile in care acesta a fost inmatriculat in tara pina anul in curs apoi l-am inmatriculat in Anglia din cauza legilor existente aici si anul viitor vreau sa ma intorc in tara cu aceeasi masina pe care vreau s-o inmatriculez iar in Romania pentru ca nu mai plec.daca stiti procedura si costurile implicite mi-ati fi de mare ajutor ca sa stiu de unde sa incep.va multumesc
Va sfatuiesc sa mergeti la Directia de Inmatriculari auto, domnii de acolo stiu sa va lamureasca cel mai bine.
Intre timp, pot sa va enumar actele de care veti avea nevoie la inmatricularea autoturismului:
C.I.V. avand aplicata folia de secretizare;
- fisa de inmatriculare cu viza circumscriptiei financiare si a societatii de asigurare (sau copie xerox a tichetului de asigurare). Fisa de inmatriculare trebuie semnata de proprietar (si stampila in cazul persoanelor juridice);
- certificat de autenticitate (in cazul autoturismelor);
- document de proprietate (factura, contract de vanzare-cumparare) certificatul de inmatriculare si cartea de identitate a vehiculului strain;
- placile cu numerele de inmatriculare temporara straina, daca vehiculul a intrat pe roti in tara si nu a fost radiat din tara de origine. In lipsa acestora se retine o declaratie notariala cu privire la imprejurarile in care placile au fost pierdute;
- dovada de plata a taxei de inmatriculare la Directia de venituri, chitanta sau ordin de plata;
- chitanta de plata a contravalorii certificatului de inmatriculare (CEC, BCR);
- documentele de identificare a solicitantilor in original si copie xerox;
- contravaloarea placilor cu numerele de inmatriculare;
- chitanta sau declaratie vamala de import definitiv, original sau copie legalizata avand aplicat timbrul sec al notarului;
- alte acte necesare pentru clarificarea unor situatii particulare sau ce ridica suspiciuni;