avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Declarare apel. Ce pot cere?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Declarare apel. Ce pot cere?

Am un proces pe rol.
Declar apel, pt ca nu sunt multumita cu solutia.
Ce pot cere in apel?
Pot depune noi dovezi?
Instanta de apel poate schimba solutia instantei de fond pe baza dpunerii de noi dovezi, sau daca identific dovezi de la dosar de care nu a tinut cont instanta de fond?
In ce conditii pot/trebuie sa cer rejudecarea pe fond?
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Radu9 , utilizator 23:15, 19 Decembrie 2014
Puteți cere anularea sau schimbarea în tot sau în parte a soluției. Aveți grijă să criticați soluția instanței de fond pentru că apelul poate fi îndreptat și împotriva considerentelor, fără a afecta în vreun fel soluția. Dovezile noi le propuneți prin cererea de apel. Înscrisurile noi se anexează cererii în atâtea exemplare câte părți sunt plus unul pentru instanță.

Apelul, dacă este admis, presupune o rejudecare pe fond. Motivele de apel sunt cele de netemeinicie, nelegalitate a hotărârii instanței etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Introducerea apelului de către pârâți! Lixu Lixu Buna seara ,va rog sa ma lamuriti cu privire la declararea apelului , intr-un dosar civil cu mai multi paratii ,in dosar sant 4 paratii dar doar trei ... (vezi toată discuția)
Respingere apel in proces de partaj constan constan Buna ziua ! Dupa ce la procesul de fond ,instanta a stabilit cote de 70% si 30% in defavoarea mea ,am facut apel si acesta a fost respins ca nefondat.Ce ... (vezi toată discuția)
Penal-indreptare eroare materiala sau desfiintare cu trimitere spre rejudecare? ContSters53919 ContSters53919 Inculpatul [b]M.C.A.[/b] a fost trimis in judecata pentru savarsirea unei infractiuni. Prima instanta a dispus condamnarea lui [b]M.C.F.[/b] la o pedeapsa cu ... (vezi toată discuția)