avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Contrabanda Legea nr.86/2006
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Contrabanda Legea nr.86/2006

Va salut!
Daca se poate,as avea nevoie de ceva lamuriri.Am avut o perchezitie domiciliara, unde mi-au fost gasite de catre organe 15 cartuse de tigari insumand 3000(trei mii) tigarete.Fiind condus la audieri si prezentandu-mi-se cateva convorbiri telefonice interceptate,am recunoscut si am declarat ca de cateva ori am mai cumparat cate 10 cartuse pe saptamana in perioada mandatului de interceptare,ajungand pe la o cantitate de 150 de cartuse in cateva luni.
Nelamurirea mea este urmatoarea: Cunoscand Decizia ICCJ
nr. 17 din 18 noiembrie 2013 privind detinerea de tigarete "Fapta de a detine in afara antrepozitului fiscal produse accizabile supuse marcarii, fara a fi marcate sau marcate necorespunzator ori cu marcaje false, PESTE LIMITELE PREVAZUTE DE LEGE, cunoscand ca acestea provin din contrabanda, constituie infractiunea prevazuta in art. 270 alin. (3) din Legea nr. 86/2006privind Codul vamal al Romaniei."...unde limitele prevazute de lege se afla in "art. 296^1 alin. (1) lit. l) din Codul fiscal",as dori sa stiu daca fapta mea,cumparand doar cate 10 cartuse la un interval de o saptamana sau doua se incadreaza la art.270 alin3. din codul vamal si la art.35 alin.1 din c.p privind infractiunea continuata.Mentionez ca nu am detinut mai mult de 15 cartuse(3000 tigarete) niciodata,doar cumulate in toata aceasta perioada.Totodata la perchezitie mi s-a gasit si o suma de bani care a fost indisponibilizata.Dupa ordonanta de 24 ore am fost liber nefiind necesara nicio masura de preventie
Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 19 Decembrie 2014
cristian_tax, utilizator
Cel mai recent răspuns: humana , utilizator 23:54, 26 Decembrie 2014
conform codului vamal, limitele pentru produse din tutun, in cazul dvs tigari, de provenienta straina extracomunitara sunt:
40 tigarete/persoana sau
250 grame tutun vrac/persoana sau
100 cigarillor(tigari de foi) in greutate de 3g fiecare/persoana sau
50 trabucuri/persoana.

presupun ca este vorba de tigari cu timbru r.moldova/r.ucraina sau serbia;
de retinut ca indiferent daca avem asupra noastra aceasta cantitate la intrarea in tara prin punctele de trecere a frontierei sau oriunde pe teritoriul national, trebuie respectata aceasta cantitate! orice depasire a plafonului vamal savarsita chiar si pe teritoriul national atrage dupa sine o sanctiune;
in cazul dvs, faptul ca la momentul perchezitiei s-au gasit 15 cartuse de tigari cu timbru strain in domiciliul dvs va incrimineaza.

Legea prevede ca infractiunea este continuata, cand persoana savarseste , la diferite intervale de timp, dar in realizarea aceleasi rezolutii, actiuni sau inactiuni care prezinta, fiecare in parte, continutul aaceleasi infractiuni;
transpunand cazul dvs, ati achizitionat produse din tutun-tigari, cu timbru strain, cunoscandu-le provenienta infractionala, in cantitati ce au depasit de fiecare data plafonul vamal maxim admis, la intervale regulate de 1-2 saptamani, intr-o perioada de cateva luni;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare tutun vrac- care este pedeapsa prevazuta de lege? ini2015 ini2015 buna ziua am si eu o mica problema... am fost prins in timp ce incercam sa vand un kg de tutun vrac, imi poate spune cineva care sunt pedepsele pentru astfel ... (vezi toată discuția)
Detinerea in afara antrepozitului fiscal klaus86 klaus86 articolul 296^1 alineatul (1), dupa litera k) se introduc doua noi litere, literele l) si m), cu urmatorul cuprins: “l) detinerea de catre orice ... (vezi toată discuția)
Modificari regulament vamal? dan2507 dan2507 stiu ca anul trecut cantitatea maxima de tigari admisa la introducere in tara era de 200 de tigari (1 cartus)/pers. as dori sa stiu daca au intervenit ... (vezi toată discuția)