avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Luarea in calculul pensiei diponibilizatiilor a ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Luarea in calculul pensiei diponibilizatiilor a platilor compensatorii si ajutoarelor

Am iesit la pensie anticipata in 2002 prin disponibilizare pentru integrare in nato si am benficiat de plati compensatoare si ajutoare cfm ordonantei nr 7.
Mi s-a recalculat pensia pe baza legii contributivitatii 165/2010 si a scazut cala toti disponibilizatii , adica cca 10% din pensionarii mapn.
Intrebare :daca am indeplinit varsta standard de pensionare pot cere luarea in calculul pensiei a sumelor primite ca platicompensatorii si ajutoarelor , conform legii contributivitatii, avand in vedere ca sumele au fost impozitate , deci au fost platite taxele la stat?
-Cum procedez daca unitatea nu vrea sa-mi elibereze adeverinta originala cu aceste sume?mentinez ca detin doar copii ale acestora.

multumesc si va doresc sarbatori fericite!==D=D>=D>

Alte discuții în legătură

Salariile compensatorii si pensia TES TES VA ROG SA -MI PRECIZATI DACA SALARIILE COMPENSATORII SUNT DOAR UN AN VECHIME SAU SE TRECE IN FISA DE CALCUL SI VALOAREA LOR PENTRU STABILIREA PUNCTAJULUI ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiei CiocoiuAnica CiocoiuAnica Am iesit la pensie in ianuarie 2011 cu legea noua si odata cu mine a iesit o colega care a putut sa depuna actele in decembrie 2010- deci a beneficiat de legea ... (vezi toată discuția)
Retinerea cas, cass si impozit din ajutoare la iesirea la pensie spria spria am primit, conform legii ajutoare la iesirea la pensie de invaliditate ,suma din care s-a retinut cas,cass,impozit. INTREBARI: 1.este corect ca din aceste ... (vezi toată discuția)