avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalcularea pensiei
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalcularea pensiei

Am iesit la pensie in ianuarie 2011 cu legea noua si odata cu mine a iesit o colega care a putut sa depuna actele in decembrie 2010- deci a beneficiat de legea veche.Desi avea salariul un pic mai mic decat mine pensia pe care a primit-o a fost cu 100 lei mai mare.Acum ca s-a recalculat avem pensiile la fel.Dar,ma intreb daca este corect ca eu si ceilalti pensionari care sunt in aceeasi situatie ca mine sa pierdem o suma importanta de bani,care conteaza pentru noi.Va rog sa-mi spuneti ce s-ar putea face in aceasta situatie.Raspunsul ar putea fi valabil pentru toti pensionarii care sunt in aceasta situatie. Va multumesc.:sorry:
Cel mai recent răspuns: costimihai , utilizator 21:32, 18 Aprilie 2014
Cele postate nu sunt probe ca ati pierdut sume imporante la pensie.
Pensia fiecaruia este in raport de contributia pe intreaga activitate si de stagiul complet.
Aveti dreptate dar din moment ce la recalculare am primit 93 lei,inseamna ca am gandit bine.Si mai departe am pus problema banilor care i-am pierdut din ianuarie 2011,pentru ca din urma nu se dau banii decat pentru noiembrie si decembrie 2013.Am pierdut mai bine de 2 ani cate 93 de lei pe luna.
Sunt in aceeasi situatie,dar nu se mai poate face nimic. Curtea constitutionala a dat o solutie prin care ne-a pus in drepturi doar pe jumatate. Chiar daca gasim un avocat bun ,in speranta ca vom ajunge la HAGA dureaza ani buni si multi bani cheltuiti. PASTE FERICIT!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalcularea pensiilor Justitiarul711 Justitiarul711 Am inteles ca celor care au iesit la pensie in perioada 2011-2013 li se vor recalcula pensiile. Pentru aceasta trebuie ca pensionarul sa faca o cerere sau se ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensii perioada 2011-2013 lucica_claudia lucica_claudia Tatal meu din 10 mai 2011 este in pensie definitiva. Potrivit recalcularii pensiilor cu indicele de corectie de 1.06 i se aplica doar pe perioada anului 2011 ... (vezi toată discuția)
Indici de corectie flik flik Nu am motive sa fiu rea,dar imi este teama ca iarasi ne vor insela si vor ocoli textul legii263/2010 art 170 si 102 (vezi toată discuția)