avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Formular E104 in Germania
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Formular E104 in Germania

Buna ziua,
Locuiesc in Germania de 1 an si 5 luni. Pana in luna august 2014 am platit la CNAS in Romania iar din 2015 as dori sa imi fac asigurare la AOK. Mi sa cerut formularul E104 din Romania dar nu am inteles exact cum se procedeaza. Daca imi poate explica cineva ce inseamna acest formular,daca ma scuteste de plata lunilor din urma faptul ca am fost atunci asigurat in Romania si daca ar trebui sa mai platesc in Romania ca sa fiu la zi.
Va multumec anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:41, 20 Decembrie 2014
Formularul E 104 totalizează perioadele de asigurare realizate pe teritoriul a două sau mai multe state membre.
Persoanele care solicită formularul E 104 vor depune la sediul caselor de asigurări o cerere însoţită de următoarele documente:
a) copie de pe cartea/buletinul de identitate sau de pe certificatul de naştere, după caz;
b) copie de pe cartea de muncă sau, în cazul lucrătorilor independenţi, declaraţia de asigurare pentru concedii şi indemnizaţii;
c) orice alte documente care atestă perioade de asigurare pentru boală sau maternitate.

Dacă atestatul este destinat unei instituţii din Germania, Lituania, Luxemburg sau Polonia, se va indica perioadele de asigurare în secţiunea 7, utilizând următorul cod: P - asigurare obligatorie; F - asigurare voluntară.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formularul e104 ArpasanuValentin ArpasanuValentin Buna ziua , mama mea este plecata din Romania din anul 2007 in Italia iar de vreo cateva luni a venit la mine in Franta unde a fost depistata cu o boala grava ... (vezi toată discuția)
Formularul e 104 Paula741 Paula741 Buna ziua! Numele meu este Paula si sunt insarcinata in 32 de saptamani. Incepand cu saptamana 30 am intrat in concediu prenatal si m-am mutat in Germania ... (vezi toată discuția)
Asigurari de sanatate, formularul e-104 pentru rezidenta in austria florinz1964 florinz1964 Buna ziua, Intentionez sa ma mut in vara, cu familia (sotia + 2 copii minori) intr-o mica localitate din Austria unde ne-am cumparat o locuinta. Pentru ... (vezi toată discuția)