Buna ziua , mama mea este plecata din Romania din anul 2007 in Italia iar de vreo cateva luni a venit la mine in Franta unde a fost depistata cu o boala grava (precizez ca nu mai este asigurata medical in Italia deoarece a ramas fara munca si a terminat perioada de somaj iar in Romania mama din 2007 nu a mai platit nimic la casa de asigurari in Romania).Timpul este foarte scurt pana la operatie iar casa de asgurari din Franta pentru asigura in totalitate costul ne_a cerut formularul european E 104.As vrea sa stiu ce acte trebuiesc sa sa trimit (procura) pentru ca cineva din Romania sa ne ridice acest act.Multumesc
Formularul E 104 totalizează perioadele de asigurare realizate pe teritoriul a două sau mai multe state membre.
Persoanele care solicită formularul E 104 vor depune la sediul caselor de asigurări o cerere însoţită de următoarele documente:
a) copie de pe cartea/buletinul de identitate sau de pe certificatul de naştere, după caz;
b) copie de pe cartea de muncă sau, în cazul lucrătorilor independenţi, declaraţia de asigurare pentru concedii şi indemnizaţii;
c) orice alte documente care atestă perioade de asigurare pentru boală sau maternitate.
Dacă atestatul este destinat unei instituţii din Germania, Lituania, Luxemburg sau Polonia, se va indica perioadele de asigurare în secţiunea 7, utilizând următorul cod: P - asigurare obligatorie; F - asigurare voluntară.
Formularul e 104
Paula741
Buna ziua!
Numele meu este Paula si sunt insarcinata in 32 de saptamani. Incepand cu saptamana 30 am intrat in concediu prenatal si m-am mutat in Germania ... (vezi toată discuția)