avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare apartament din succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare apartament din succesiune

Buna ziua. Situatie: verisorul mamei mele a decedat anul trecut. Nu a fost casatorit, nu a avut copii. Singurii mostenitori sunt doua matusi ale mamei mele (si ale decedatului) si mama mea impreuna cu fratii ei (am inteles ca ei vin la mostenire ca urmasi ai bunicii mele). Pe mine ma intereseaza daca pot achizitiona un apartament pe care il detinea verisorul mamei decedat, sau care e procedura in aceste cazuri cu privire la bunurile celui decedat. Se scoate locuinta la licitatie sau o pot cumpara eu, si daca da, in ce conditii? Multumesc
Cel mai recent răspuns: zivem , utilizator 18:38, 21 Decembrie 2014
solicitati in instanta dezbaterea mostenirii..si cu grefa de la instanta cumaparati de la cei 3 drepturile succesorale prin notariat
In ianuarie urmeaza sa inceapa procesul pentru succesiune. Si eu pot cumpara de la mostenitori dreptul de succesiune? Eu nu vreau sa cumpar decat o parte din masa succesorala (apartamentul). Cred ca am folosit corect termenii.
aveti primul termen?
cand a murit mamaie? ca sa stim cum ne raportam..

mama dvs a facut declaratie de acceptare?

si verisorul cu ce titlu detine?
Bunica mea a murit in 1984. Verisorul mamei a murit anul trecut. El detinea 2 apartamente si alte bunuri. Mama mea si fratii ei sunt reprezentati de unul din frati. I-au facut procura sa ii reprezinte in toate fazele succesiunii.
Pentru cumpararea drepturilor succesorale nu dispun de bani. Vroiam sa cumpar unul din apartamente cu un credit bancar (Prima casa), pe care nu cred ca il pot obtine decat pentru achizitionarea unei locuinte si nu a unor drepturi succesorale.
Ultima modificare: Duminică, 21 Decembrie 2014
zivem, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi am?-mostenire ella_camy ella_camy Ma izbesc de o problema si nu stiu ce drepturi am.Este vorba despre o mostenire. Bunica a decedat (de vreo 22 de ani). In urma ei au ramas in viata sotul si 2 ... (vezi toată discuția)
Succesiune/mostenire SAnamaria SAnamaria Buna ziua, O sa va relatez o poveste trista, dar adevarata.........Si va rog sa ma ajutati. Acum 17 ani bunicii mei au cumparat un apartament cu 2 camere ... (vezi toată discuția)
Succesiune-bunica LUMITM LUMITM Am o intrebare in legatura cu o succesiune,sper sa ma poata lamuri cineva. In septembrie anul trecut a decedat bunica mea.Bunicul a decedat cu multi ani in ... (vezi toată discuția)