Buna ziua. Situatie: verisorul mamei mele a decedat anul trecut. Nu a fost casatorit, nu a avut copii. Singurii mostenitori sunt doua matusi ale mamei mele (si ale decedatului) si mama mea impreuna cu fratii ei (am inteles ca ei vin la mostenire ca urmasi ai bunicii mele). Pe mine ma intereseaza daca pot achizitiona un apartament pe care il detinea verisorul mamei decedat, sau care e procedura in aceste cazuri cu privire la bunurile celui decedat. Se scoate locuinta la licitatie sau o pot cumpara eu, si daca da, in ce conditii? Multumesc
In ianuarie urmeaza sa inceapa procesul pentru succesiune. Si eu pot cumpara de la mostenitori dreptul de succesiune? Eu nu vreau sa cumpar decat o parte din masa succesorala (apartamentul). Cred ca am folosit corect termenii.
Bunica mea a murit in 1984. Verisorul mamei a murit anul trecut. El detinea 2 apartamente si alte bunuri. Mama mea si fratii ei sunt reprezentati de unul din frati. I-au facut procura sa ii reprezinte in toate fazele succesiunii.
Pentru cumpararea drepturilor succesorale nu dispun de bani. Vroiam sa cumpar unul din apartamente cu un credit bancar (Prima casa), pe care nu cred ca il pot obtine decat pentru achizitionarea unei locuinte si nu a unor drepturi succesorale.
Succesiune-bunica
LUMITM
Am o intrebare in legatura cu o succesiune,sper sa ma poata lamuri cineva. In septembrie anul trecut a decedat bunica mea.Bunicul a decedat cu multi ani in ... (vezi toată discuția)