avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... legea sanatatii pentru cei cu intreprindere individuala
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

legea sanatatii pentru cei cu intreprindere individuala

Buna ziua
M-ar interesa daca pentru o persoana care a avut Intreprindere individuala legea sanatatii se aplica altfel decat pentru orice alt asigurat.
Ma refer la concediul medical postnatal. Eu una nu am gasit nimic specificat in ceea ce ne priveste, dar cei de la sanatate mi-au calculat concediul medical din venitul net.
Este legal? Ii pot actiona in instanta?
Aceeasi problema am avut-o si la calculul indemnizatiei, in sensul ca din venitul net mi-a scazut impozitul de 16% si apoi au calculat 85%. Este corect? Asa spune legea ca se calculeaza la noi cei cu Intreprindere individuala?
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Calculul concediului prenatal&postmanal bebitza25 bebitza25 Buna ziua, Am o rugaminte,daca puteti sa-mi explicati cum se calculeaza concediul prenatal si postnatal si daca reprezinta tot 126 de zile ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal Lian Iacob Lian Iacob Cu cat sau cum este platita o gravida pe perioada concediului pre/ postnatal ? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Concediu medical, concediu prenatal si postnatal aylynk aylynk Lucrez in invatamant si am o mare nelemurire: de la 12 sept. voi intra in concediu medical, apoi de la 1 oct intru in prenatal, in luna decembrie voi naste. ... (vezi toată discuția)