avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA DEDUCTIBILITATE COMBUSTIBILI
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

DEDUCTIBILITATE COMBUSTIBILI

PUTETI SA MA AJUTATI VA ROG MULT!!!
AM PE FIRMA 3AUTOTURISME CARE SUNT ALE PERSOANELOR DIN FUNCTII DE CONDUCERE,
2 DINTRE ELE TRANSPORTA OAMENI LA SI DE LA LOCUL DE MUNCA. CE DOCUMENTE IMI TREBUIESC?:((
Cel mai recent răspuns: katica , utilizator 16:39, 13 Iunie 2009
Ce obiect de activitate desfasurati ?
Buna!

Pai, pentru persoanele cu functii de conducere nu este deductibila chelt cu combustibil si nici TVA aferenta.
Pentru a transporta salariatii la si de la locul de munca trebuie sa fie indeplinite doua conditii:
1) dificultati evidente de a gasi alte mijloace de transport;
2) sa existe un acord colectiv prin care angajatorul se obliga sa asigure gratuit transportul la si de la locul de munca.
Eu asa cred!

Succes!
bestb a scris:

Buna!

Pai, pentru persoanele cu functii de conducere nu este deductibila chelt cu combustibil si nici TVA aferenta.
Pentru a transporta salariatii la si de la locul de munca trebuie sa fie indeplinite doua conditii:
1) dificultati evidente de a gasi alte mijloace de transport;
2) sa existe un acord colectiv prin care angajatorul se obliga sa asigure gratuit transportul la si de la locul de munca.
Eu asa cred!
Incercati sa dati mai multe informatii in acest sens? Cred ca toata lumea ar fi interesata de subiect.
Multumesc
Succes!
Dar eu ma duc sa imi viztez clientii cu masina de serviciu. Am foi de parcurs... cum naiba deduc TVA-ul? Sunt cheltuieli ca sa imi procur bani sa le dau ametitilor astora din guvern...

In status scrie ca eu nu desfasor activitati la sediul meu ci la cel al clientului...
Ultima modificare: Vineri, 12 Iunie 2009
Dante78, utilizator
trebuie sa scrie nu numai in status, in contractele cu clientii. sa puteti dovedi ca faceti deplasarea pentru firma...foile de parcurs sunt foarte bune, de asemenea. Obiectul de activitate conteaza (este necesara deplasarea conf ob.activ.?)
daca aveti demonstratia ca sunt deplasari pentru firma, deduceti TVA
Exemplu: societate care instaleaza aer conditionat si asigura reparatia..

Alte discuții în legătură

Deductibilitate cheltuieli deplasare pfa lianar lianar Buna ziua, Sunt PFA-cod CAEN 7490 si prin natura activitatii efectuez destul de multe deplasari in tara (cca.10 zile pe luna) Va rog sa-mi spuneti daca pot ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deplasare CrinaV CrinaV Va rog sa-mi spuneti cat este diurna legala deductibila pentru 1 zi de deplasare si cat se poate acorda salariatului pentru 1 noapte de cazare fara documente ... (vezi toată discuția)
Decontare deplasare in strainatate pfa break_noon break_noon Sunt PFA, si am contract cu o firma din Germania. Cei de acolo imi cer, mai mult sau mai putin regulat (o data la 1-2 luni) sa merg la ei, pentru discutii ... (vezi toată discuția)