PUTETI SA MA AJUTATI VA ROG MULT!!!
AM PE FIRMA 3AUTOTURISME CARE SUNT ALE PERSOANELOR DIN FUNCTII DE CONDUCERE,
2 DINTRE ELE TRANSPORTA OAMENI LA SI DE LA LOCUL DE MUNCA. CE DOCUMENTE IMI TREBUIESC?:((
adica pot deduce TVA DOAR daca semnez un contract? pai, daca ma duc in prospectare de piata, sau alte activitati care ma ajuta in cadrul firmei, cum fac? ce toti agentii de vanzari care fac drumuri cu masina firmei ca sa faca vanzari au si finalizare la vanzari? pai in cazul asta toti agentii trebe sa semneze ca sa poata sa-si deduca TVA, altfel...
Sunt si alte activitati care duc la semnarea unui contract. Eu pot face 5 drumuri la bucuresti din iasi ca sa ma plec in fata unei firme ce s-ar putea sau NU sa imi dea de mancare pt 1 an. Eventual dupa ce semnez ma duc la sedinte si alte traininguri sustinute de acea firma...
e ca naiba.. ori sunt eu prost ori aia care au facut legea sunt batuti in chip...
Ordonanta 34 nu este facuta pentru a face noi demonstratii si para demonstratii a faptului ca noi avem aceste cheltuieli si ca sunt cheltuiti banii nostri pentru a produce profit, scopul existentei unei firme. Acesta minunata ordonanta a fost emisa pentru a colecta mai multi bani la buget si atat. Nu au modificat cotele de impozitare, au majorat baza de impunere. E chiar greu de inteles?
E simplu Ordonanta 34 se mai poate numi si Ordonanta "AI, N-AI, DAI !"
cheltuielile de transport sunt deductibile integral? indemnizatiile de detasare in tara si strainatate sunt deductibile in limita a 2,5 ori nivelul stabilit pentru institutii publice(2,5x13lei=32,5)?daca da AM O INTREBARE +PENTRU CATE ZILE SUNT DED INDEMNIZATIILE DE DETASARE INTARA SI STRAINATATE???? MAXIM 60 ZILE /AN????
Indemnizatia de deplasare pentru deplasari in Romania este deductibila la calculul profitului impozabil in limita a de 2,5 ori nivelul legal stabilit pentru institutiile publice. Pentru institutiile publice, indemnizatia zilnica de delegare sau de detasare pentru deplasari in Romania este de 13 lei. Asadar, pentru celelalte unitati, nivelul de deductibilitate este de 32,5 lei pentru deplasari in tara.
Conform Codului muncii
-delegarea poate fi dispusa pentru o perioada de cel mult 60 de zile si se poate prelungi, cu acordul salariatului, cu cel mult 60 de zile,
- detasarea poate fi dispusa pe o perioada de cel mult un an. In mod exceptional, perioada detasarii poate fi prelungita pentru motive obiective ce impun prezenta salariatului la angajatorul la care s-a dispus detasarea, cu acordul ambelor parti, din 6 in 6 luni.
-nu sunt supuse unui plafon de deductibilitate, cheltuielile de transport si cazare suportate de angajatori pentru salariatii aflati in delegatie(exceptie transport cu masina personala si cazare fara documente)
O rugaminte: sa nu mai scrii mesajele cu majuscule.
Cheltuieli deplasare
CrinaV
Va rog sa-mi spuneti cat este diurna legala deductibila pentru 1 zi de deplasare si cat se poate acorda salariatului pentru 1 noapte de cazare fara documente ... (vezi toată discuția)