avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obligat sa semnez contract inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obligat sa semnez contract inchiriere

BUna ziua!Doresc sa inchiriez un spatiu comercial,iar persoana care imi inchiriaza spatiul tine neeaparat sa semnez astazi duminica contractul..eu vreau sa va intreb ce sa fac?cum semnez eu contractul ala la dumnealui acasa daca el nu imi emite nici o factura,nu imi da nici o chitanta nimic ...eu cum dovedesc ca i-am dat banii?el nu trebuie sa imi emita factura?casa imi emita factura nu trebuie sa mergem sa inregistram contractul la FINANTE?ajutati-ma va rog.
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 12:37, 28 Decembrie 2014
1. In situatia in care proprietarul spatiului este persoana fizica, nu va putea emite facture.
2. Dvs. puteti inregistra in contabilitate cheltuiala cu chiria spatiului in baza declaratiilor periodice ale proprietarului referitoare la primirea sumei cu titlu de chirie.
3. Inregistrarea la finante a contractului de inchiriere este strict obligatia proprietarului in vederea stabilirii impozitului pentru cedarea folosintei si nu este o conditie pentru semnarea contractului de inchiriere. Dvs. aveti dreptul de a solicita proprietarului, ca dupa semnarea contractului de inchiriere, sa va fie eliberat un exemplar original cu stampila de luare in evidenta a finantelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inlocuire contract de comodat cu contract de inchiriere alisaelena alisaelena Buna ziua, Un administrator al unei societati are un contract de comodat cu o ruda, pentru cladirea in care isi desfasoara activitatea. Este posibila ... (vezi toată discuția)
Închiriere apartament noriszah noriszah Vreau sa inchiriez un apartament intre luna decembrie 2017 si iunie 2018 . Este necesar completare declaratie anaf pentru inchiriere apartament daca am sub un ... (vezi toată discuția)
Inchiriere spatiu firma catre persoana fizica smara_radu smara_radu Buna ziua, Am mai multe intrebari, daca ma puteti ajuta: Detin o cladire formata din parter, etaj, mansarda - cladirea apartine societatii mele. ... (vezi toată discuția)