Partajul bunurilor comune se poate face concomitent cu actiunea de divort, sau ulterior. Cei doi soti se pot intelege asupra modalitatii de impartire a bunurilor comune, se poate face o tranzactie, care se prezinta in cadrul procesului si instanta se pronunta asupra ei, incluzind-o in hotarirea ce o va pronunta. Aceasta procedura e posibila cind intre cei doi soti nu exista divergente cu privire la cotele de contributie la bodindirea bunurilor comune si sint de acord sa le imparta pe jumatate. Daca nu exista o asemenea intelegere si unul din soti pretinde ca a avut o cota mai amre de contributie, partajul se poate realiza doar prin instanta, ocazie cu care se vor evalua bunurile imobile, se vor administra probe pentru a se dovedi contgributia fiecaruia se vor stabili cotele celor doi soti si se va proceda la impartire ( daca se poate se va atribui fiecaruia o cantitate egala valoric de bunuri in natura, daca nu se vor stabili eventuale sulte).
partajul poate fi trecut foarte repede si frumos, fiind facut in momentul divortului iar sotii intelegandu-se asupra unei tranzactii-prin care se vor imparti bunurile dupa cum vor stabilii sotii.
partajul poate fi trecut foarte repede si frumos, fiind facut in momentul divortului iar sotii intelegandu-se asupra unei tranzactii-prin care se vor imparti bunurile dupa cum vor stabilii sotii.
Sunt multe amanunte neprecizate de care depinde modul in care va decurge partajul... El poate dura un an, poate dura 10... care varianta dintre astea doua sau dintre sutele de variante intermediare sa v-o expunem?
Nu avem cum sti cum va decurge, ca nu stim situatia de fapt, ce bunuri sunt, daca se impart mobile, pana unde se merge cu mobilele, se impart si haine, ciorapi, borcane?
Care e nivelul de incredere, se precvonizeaza sustragerea bunurilor?
Care e nivelul de trai, au cei doi soti bani sa se tina in judecati ani de zile? Este extrem de important, caci e posibil ca orgoliile sa le spuna sa se judece cu anii, pana cand fiecare intelege situatia de la un avocat si... se intorc si la 180 de grade uneori si fac o tranzactie rapid!!
Mai bine prezentati situatia in amanunt, daca cei doi se grabesc etc., orice amanunt posibil... sau mergeti la o informare de principiu la un avocat...
Eu am incurajat mereu partile sa se inteleaga, consumul nervos e extrem de mare si, deseori, nu face ata cat fata...
Stiu un partaj neterminat de acum vreo 3 ani... e in rejudecare... :D E un caz pierdut pentru una dintre parti, nu inteleg de ce cheltuie bani sa se judece atat... Oricum, asta e alegerea lor, eu pot doar sa le spun consecintele juridice ale actiunilor lor...
Partajul e diferit insa de la o speta la alta si varietatea lui e mare. Depinde de bunuri si oamenii implicati...
Partaj
oana99
buna seara spuneti mi si mie va rog frumos la un partaj ce criterii se iau in vedere??? cum se face imparteala?? 50 la suta pt mine si 50 la suta pt fostul sau ... (vezi toată discuția)