avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1030 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... impozitare bonuri cadou
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

impozitare bonuri cadou

buna ziua.am o dilema pe care as vrea sa-i dau de cap.sunt angajat bugetar cu statut de functionar public.Am primit decurand niste bonuri cadou.Întrebarea mea este ,cu cat se impozitează aceste bonuri şi în baza carei legi se stabileşte cota de impozitare a acestor bonuri.Există o mica discutie la job cum că angajatorul ar trebui sa cotiizeze la acest impozit cu 80% si restul angajatul.Cum e corect?Cine si cine are dreptate?
Cu stimă şi respect Florian
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 07:07, 5 Iunie 2009
Cu ce ocazie le-ati primit ? Cumva de 01 iunie, pentru copil (copii) ?
Tichetele cadou se impoziteaza cu cota unica de 16%, care se retine din veniturile in bani din luna in care s-au acordat tichetele. Sumele de bani - cadou in cuantum de pana la 150 RON, acordate conform Codului fiscal pentru copiii salariatilor cu ocazia Sarbatorilor de Paste, Craciun si 1 iunie, respectiv salariatelor cu ocazia zilei de 8 martie, nu se impoziteaza.
depinde cu ce ocazie ati primit bonurile cadou, daca sunt pana in 150 lei nu se impoziteaza.peste se impoziteaza cu 16%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine ma poate lamuri, se impoziteaza tichetele cadou? danielaM1975 danielaM1975 Sunt institutor la o scoala din sect. 3. De sarbatori am primit 14 bonuri cadou in valoare totala de 7 mil., emise de Lic. Decebal. Nu stiu din care motiv am ... (vezi toată discuția)
Tichete cadou pentru toti salariatii zzenovia zzenovia LA MULTI ANI tuturor! Ajutati-ma, va rog . Unitatea noastra a acordat tichete cadou ( 20 buc.= 200 lei valoare/salariat) in luna decembrie 2008.Tichetele ... (vezi toată discuția)
Tichete cadou elyss elyss Buna ziua Tichetele cadou oferite salariatilor pentru Paste se impoziteaza? Valoarea este de 150 lei / salariat. Limita de 150 lei neimpozabila este pentru ... (vezi toată discuția)