avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Cine ma poate lamuri, se impoziteaza tichetele cadou?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Cine ma poate lamuri, se impoziteaza tichetele cadou?

Sunt institutor la o scoala din sect. 3. De sarbatori am primit 14 bonuri cadou in valoare totala de 7 mil., emise de Lic. Decebal. Nu stiu din care motiv am inteles ca aceste bonuri se impoziteaza cu 16%, respectiv 120 lei. In baza carei legi se impoziteaza aceste bonuri? Sunt bonuri CADOU, de 50 lei fiecare, date cate 7 la fiecare zi speciala: Craciun, Paste, 8 Martie, cf. nu-stiu-carei-hotarari. Am primit odata pt 1 Dec. si Craciun. De ce se impoziteaza? E legal? E o greseala de secretariat, de nucleu? Cine ma poate lamuri si pe mine?
Cel mai recent răspuns: tana , utilizator 19:26, 28 Ianuarie 2008
Tichetele de masa nu se impoziteaza si presupun ca nici bonurile cadou.
Daca ma insel va rog sa ma anuntati cand primiti fluturasul.
Sumele corespunzatoare tichetelor cadou si tichetelor de cresa acordate de angajator nu se iau in calcul nici pentru angajator, nici pentru salariat la stabilirea drepturilor si obligatiilor care se determina in raport cu venitul salarial.
Multumesc pt interes. DA, ni s-au impozitat tichetele cadou pt ca asa a cerut NUCLEUL, dar a doua zi, dupa ce eu am facut putina valva pe acolo, ne-au anuntat ca ni se vor restitui.=D> Ieri chiar am ridicat acesti bani. Traim in Romania, nu? :-/Ce mai conteaza legile sau codul fiscal??? Oricum, multumesc!=D>
17 bonuri? asa de mult te iubesc pe acolo ? stiu pe cineva intr-un post asemanator tie la o scoala gen din urbea x un oras de munte...care a primit doar unul ...dar nu a platit nici un impozit :)
Nu mi le-au dat MIE, ci tuturor din Bucuresti. Unde nu s-au dat aceste tichete sindicatele sunt vinovate, nu au luptat suficient. Nu era o problema personala, ci de fond. Lipsa acestor tichete dovedeste inca o data ca nu suntem uniti, ca nu ne intereseaza decat de bucatica noastra, a fiecaruia in parte... intr-un cuvant, suntem egoisti... nu credeti? Cat despre impozitarea lor, asta denota o alta lipsa de interes pe partea juridica... Inca nu am inteles unde se duceau acesti bani de vreme ce nici legea si nici codul fiscal nu prevedea impozitarea tichetelor cadou... imi pare rau pt cei care n-au primit aceste bonuri (7 de fiecare eveniment) era un drept al fiecaruia... Singura vina e a sindicatelor si a celor care nu s-au luptat destul...

Alte discuții în legătură

Impozitare bonuri cadou Cosmin_Albu Cosmin_Albu Buna ziua! Am inteles ca odata cu noul cod fiscal, bonurile cadou de pana in 150 lei nu se impoziteaza. Problema mea este ca am primit 26 de bonuri cadou, ... (vezi toată discuția)
Impozit pentru bonuri cadou geannynne geannynne Buna ziua. Sunt si eu angajat la o mare companie (multinationala sa putea sa spun) si cu ocazia sarbatorilor de Paste am primit si noi angajatii 3 bonuri cadou ... (vezi toată discuția)
Bonuri cadou ioana2525 ioana2525 Am o prietena care lucreaza in cadrul unei firme de vanzari. Pana acum lua procentul din vanzari in bonuri cadou (ceea ce era f. avantajos pt ea...). I s a ... (vezi toată discuția)