avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bonuri cadou
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bonuri cadou

Am o prietena care lucreaza in cadrul unei firme de vanzari. Pana acum lua procentul din vanzari in bonuri cadou (ceea ce era f. avantajos pt ea...). I s a comunicat ca de acum v a lua bonusul in bani, cu impozitul aferent, pt ca nu mai este legala plata acestor bonuri decat de 2 ori pe an....este adevarat? Si ce este ,de fapt, legal cu aceste bounuri si ce nu...?
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 10:18, 8 Februarie 2010
Numarul de evenimente pentru care se acorda tichete-cadou se stabileste de angajator, printr-un regulament intern, dupa consultarea salariatilor. Nu scrie nicaieri ca se dau de 2 ori sau de sapte ori pe an.
Ce nu inteleg eu este altceva; pentru acele tichete cadou, angajatorul nu i-a retinut impozitul de 16% din salariu?? pentru ca doar cadourile in suma de maxim 150 RON, acordate in baza Codului fiscal pentru copiii angajatilor, de Paste, Craciun si 1 iunie, respectiv pentru salariate de 8 martie, sunt scutite de impozit...
1. Nu , pt. bonurile cadou nu se retine impozit.
2. "acordate in baza Codului fiscal pentru copiii angajatilor, de Paste, Craciun si 1 iunie, respectiv pentru salariate de 8 martie,"....deci se dau numai in anumite conditii si sarbatori...pana la urma....??
Bonurile de masa se dau lunar....daca sunt specificate in contract, bonurile cadou se dau numai la sarbatorile legale. Puteti afla mai multe detalii de la firma care distribuie bonurile de masa. Mai exact de la acea firma de la care comanda angajatorul prietenei dvs, sau oricare alta firma distribuitoare de bonuri de masa.
Remunerarea acestor % din vanzari nu a considerat-o ca si avantaj salarial,asa cum trebuia!?:">

Va redau precizarea din Codul fiscal-Art 55(4) Următoarele sume nu sunt incluse în veniturile salariale şi nu sunt impozabile, în înţelesul impozitului pe venit:
a) ajutoarele de înmormântare, ajutoarele pentru pierderi produse în gospodăriile proprii ca urmare a calamităţilor naturale, ajutoarele pentru bolile grave şi incurabile, ajutoarele pentru naştere, veniturile reprezentând cadouri pentru copiii minori ai salariaţilor, cadourile oferite salariatelor, contravaloarea transportului la şi de la locul de muncă al salariatului, costul prestaţiilor pentru tratament şi odihnă, inclusiv transportul pentru salariaţii proprii şi membrii de familie ai acestora, acordate de angajator pentru salariaţii proprii sau alte persoane, astfel cum este prevăzut în contractul de muncă.
Cadourile oferite de angajatori în beneficiul copiilor minori ai angajaţilor, cu ocazia Paştelui, zilei de 1 iunie, Crăciunului şi a sărbătorilor similare ale altor culte religioase, precum şi cadourile oferite angajatelor cu ocazia zilei de 8 martie sunt neimpozabile, în măsura în care valoarea cadoului oferit fiecărei persoane, cu orice ocazie din cele de mai sus, nu depăşeşte 1.500.000 lei.
Nu sunt incluse în veniturile salariale şi nu sunt impozabile nici veniturile de natura celor prevăzute mai sus, realizate de persoane fizice, dacă aceste venituri sunt primite în baza unor legi speciale şi finanţate din buget;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Premii de 8 martie puicuta puicuta Daca se dau premii cu ocazia zilei de 8 martie, se includ in salarul lunii martie si se calculeaza toate contributiile ca si la salarii (impozit, sanatate, ... (vezi toată discuția)
Tichete cadou elyss elyss Buna ziua Tichetele cadou oferite salariatilor pentru Paste se impoziteaza? Valoarea este de 150 lei / salariat. Limita de 150 lei neimpozabila este pentru ... (vezi toată discuția)
Cine ma poate lamuri, se impoziteaza tichetele cadou? danielaM1975 danielaM1975 Sunt institutor la o scoala din sect. 3. De sarbatori am primit 14 bonuri cadou in valoare totala de 7 mil., emise de Lic. Decebal. Nu stiu din care motiv am ... (vezi toată discuția)