Vreau sa stiu daca pot face o plangere penala impotriva angajatorului,pentru motivele ca ma obliga sa fac ceea ce nu este in fisa postului meu(amenintandu-ma ca ma concediaza daca nu fac ce zice el),ma punea sa rup bucati de burete poliuretan cu mana pentru a le macina intr-un aparat,(am alergie la asa ceva este facut din substante chimice)am probe video când eu le rupeam cu mana,macinam,fara echipament de protectie,fara voia mea!este o dovada asta? si plus ca in fisa postului meu nu scrie ca trebuie sa fac asa ceva!(eu fiind manipulant)
Si in plus am avut altercatii verbale cu dumnealui,in care am avut zile in care eram daramat psihic,,nu m-ai mancam,etc...martori imi sunt logodnica mea,amicii mei,tatal....etc.
Unde trebuie facuta plangerea sau ce fel de plangere trebuie sa fac?sau ce fel de plangere pot face?
Asta nu e amenintare in sensul articolului din codul penal, faceti plangere la ITM.
Nu ati facut nimic fara voia dvs, puteati refuza, nu avea cum sa va concedieze pt neindeplinirea unei sarcini care nu va e trecuta in fisa postului. Va concedia, ati fi putut ataca in instanta decizia, cere reintegrarea si plata salariului.
Daca cumva chestia pe care o rupeti contine azbest (e f. toxic) atunci va trebuie echipamant de protectie special (sisteme de izolatie vechi de peste 30 de ani). Pentru orice munca trebuie un echipament de siguranta. Casca protectie, manusi si filtre de nas si gura sunt disponibile la magazine si sunt in sarcina patronului. Din experienta mea muncitorii romani NU vor sa le poarte nici morti. In strainatate sunt obligatorii si zbori daca nu le porti.