Buna ziua. Am cateva intrebari scurte si la obiect daca binevoieste cineva sa-mi raspunda apreciez si multumesc anticipat. Problema sta in felu urmator: sunt casatorita legal de 6 ani in ultimii 3 ani am stat singura (el a fost arestat) Vreau sa divortez ... am cazut amandoi de comun acord k intre noi numai merge ... nu avem copii, nu avem bunuri comune! Acum intrebarile:
1.Unde platesc taxa de divort din cate am inteles e 200ron?
2. Formulez eu o cerere de mana si o alta tip pt. divort o solicit de la judecatorie?
3. Copie dupa certificatul de casatorie, copie dupa buletinul meu, cererea formulata de mine, cererea tip pe are o solicit de la judecatorie si taxa platita ? Asta e dosarul care trebuie depus ?
PS: Vreau sa merg odata si bine la judecatorie ... cu tot dosarul pregatit de la bun inceput
Multumesc frumos si o zi frumoasa sa aveti
va rog frumos fara copy-paste cu legile si ordonantele ... raspunsuri scurte ROMANESTI !
vreti sa divortati musai in instanta desi puteti sa divortati si la starea civila sau notar ?
La judecatorie nu exista cerere tip, oriunde ati divorta trebuie sa va prezentati de cel putin doua ori, iar taxa se plateste la administratia financiara sau la cec pt anumite sectoare din Bucuresti.
da.. multumesc pt. indrumare dar aleg calea asta ... la notar nu pot risca a pierd 700ron cel putin pt. k exista riscul k "el" sa nu vina la sfarsit cand trebuie semnate actele iar la starea civila nu m-am interesat ...
"gi-jane2" merg la administratia financiara si precizez faptul k vreau sa platesc taxa de timbru pt. divort ?
E adevarat ca daca nu se prezinta, pierdeti banii, in instanta va puteti modifica cererea din acord, in culpa comuna.
Da, ziceti ca aveti de platit taxa de timbru de 200 de lei.
Divort
uat
ma puteti ajuta cu procedura pentru divort?nu e de comun acord,sotiia vrea sa inainteze cerere de divort dar sotul ia luat certificatul de casatorie si actele ... (vezi toată discuția)