avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Folosirea datelor personale.
Discuție deschisă în Executare silită

Folosirea datelor personale.

Saptamana trecuta am fost informata printr-un SMS din partea unei banci, ca mi s-a pus poprire pe conturi, urmand a fi executata silit pentru .... habar nu aveam.
Trei zile am alergat pe la diferite institutii pentru a afla DE CE?
Sunt executata silit deoarece am primit foloase necuvenite in luna ianuarie 2011 - 143 Ron de la o firma de care nu am auzit in viata mea.
Specific ca in ianuarie 2011 beneficiam de indemnizatie crestere copil, nu aveam cum sa renunt la indemnizatie pentru suma de 143 ron.
Am contactat firma si mi s-a explicat ca in luna ianuarie 2011 figurez pe declaratia 112 cat si pe statul de plata si mi s-au virat acesti bani in cont.
Azi, firma ar fi trebuit sa-mi demonstreze cum am realizat eu venituri la ei, sa-mi trimita niste hartii.NU mai raspund la telefon.
Se pare ca cineva s-a folosit de datele mele personale iar eu trag ponoasele.
Ce trebuie sa fac in aceasta situatie??Sunt disperata:((

Va multumesc,
Ioana

Cel mai recent răspuns: im82 , utilizator 07:37, 26 Decembrie 2014
Aveti idee cu ce se ocupa societatea respectiva? Cumva face diverse achizitii de la populatie pentru care trebuie sa declare venitul? Ceva de genul fier vechi. Nu stiu exact cum sta treaba la cereale.
Sondaje piata.
Colaborator - operator introducere jurnale la aceasta firma!!!
Probabil am o AMNEZIE totala daca nu imi aduc aminte sa fi lucrat la ei.
Pentru a fi colaborator undeva presupun ca se incheie o conventie civila nu?in prezenta mea cu semnatura mea?
Trebuie sa faca dovada acestei conventii??
Formulați urgent plângere penală împotriva firmei respective, pentru fals și uz de fals, dacă este adevărat că nu aveți nicio legătură cu ei.
Ultima modificare: Marți, 23 Decembrie 2014
IMicro Bucuresti, Consilier juridic
Ilie1111 a scris:

Formulați urgent plângere penală împotriva firmei respective, pentru fals și uz de fals, dacă este adevărat că nu aveți nicio legătură cu ei.

Corect.

Mergeți direct la firma și verificați actele. Trebuie să vă arate actele semnate de dvs.
Aflați de la fostul oficiu de carte de muncă daca ați fost înregistrată acolo și pe ce baza. Dacă a existat un contract atunci acesta ar trebui să fie înregistrat și acolo. Verificați-l. Faceți verificarile și la casa de pensii+sănătate, poate a fost înregistrat gresit un contract pe numele dvs., astfel de lucruri s-au mai întâmplat.

Este destul de ciudat ca cineva să vă dea niște bani degeaba. Aici se pot ascunde lucruri mai grave dacă, întradevăr, ați fost înregistrată ca lucrând acolo fără ca dvs. să fi prestat o muncă la ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot recupera banii de la o firma de la care am plecat? vasilica2011 vasilica2011 buna ziua...am nevoie de un sfat...am lucrat la o firma 11 luni....5 luni cu, contract de colaborare...restul cu contract de munca....deoarece aveam contract ... (vezi toată discuția)
Daune morale - penal elmauss elmauss exista cumva o oarecare limita de acordare a daunelor morale? sau cere fiecare cat vrea? de exemplu m-i sa cerut pentru accident rutier cu vatamare din culpa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului calculata gresit de catre cei de la a.j.p.s. novac82 novac82 Buna ziua, Am nascut la inceputul lunii ianuarie 2011 si asa cum eram informata din mass-media cuantumul indemnizatiei pentru optiunea de 2 ani nu putea ... (vezi toată discuția)