avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte pe casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte pe casa

Eu locuiesc intr o casa impreuna cu nevasta copii si o batrana bolnava , in varsta de 85 de ani ! In urma cu 10 ani bunica mea a cazut pe gheata si si a rupt picioarele ! copii batranei au renuntat la partea lor de casa in favoarea ei , ia ea a facut acte mamei mele si tatalui meu ! De atunci nevasta mea se chiunuie cu batrana , eu fiind plecat mai mereu la munca . Mama mea trecand foarte rar pe la ea . S a facut un contract de intretinere intre toate partile . In casa veche de peste 60 am investit o gramada de bani si am hotarat impreuna cu bunica si nevasta sa stric vechile acte sa mi fac acte mie ! mama mea fiind hotarata sa vanda casa si sa ma dea afara dupa moartea batranei ! Batrana este in deplinatatea facultatilor mintale ! As dori daca este cu putinta sa mi spuneti daca as putea face ceva si ce as putea face ? va multumesc !
Ultima modificare: Luni, 22 Decembrie 2014
pana bogdan, utilizator
Cel mai recent răspuns: pana bogdan , utilizator 15:05, 22 Decembrie 2014
Pentru un raspuns cat mai corect ar fi trebuit sa ne dati mai multe detalii juridice.
Adica, la dezbaterea succesiunii toti copiii au renuntat in favoarea mamei lor? Aceasta (bunica dvs.) a semnat cu parintii dvs. un contract de intretinere ?
Daca asa stau lucrurile, batrana poate cere in instanta anularea actului, avand in vedere ca cele doua parti (fiica si ginerele) nu isi respecta obligatia de intretinere asumata. Astfel, ea poate redeveni proprietara asupra imobilului si poate sa vi-l treaca dvs.
Ultima modificare: Luni, 22 Decembrie 2014
gabi1978, utilizator
Fratii au dat partea lor bunicii mele , iar ea a facut acte mamei mele ! sa intocmit si un contract de intretinere ! urmand ca mama sa mi faca acte mai tarziu , eu avand niste probleme de rezolvat ! dar dupa ce am renovat casa , mama nu a mai vrut ! la nunta mea , care a avut loc in 2006 bunica mi a dat casa verbal avand oti oamenii de la nunta martori !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare imobil cu drept de uzufruct viager marius_br marius_br Doresc sa cumpar un imobil care are trei coproprietari si un beneficiar al unui drept de uzufruct viager (in conexiune cu doi dintre proprietari). Daca toti ... (vezi toată discuția)
Cui sa ma adresez pentru a obtine decizia care a repus un act de vanzare-cimparare anulat mirela matias mirela matias In anul 1982 mama mea s-a despartit de sotul ei. In urma casatoriei lor a rezultat o casa cumparata cu act de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere a ... (vezi toată discuția)
Desi am grija de bunicii mei nu am drept la succesiune deia16 deia16 Eu am ajuns sa am grija de bunicii mei dupa ce matusa mea i-a tinut 2luni de zile si apoi i-a dat afara pentru ca sunt bolnavi(amandoi au alzheimer si dementa ... (vezi toată discuția)