avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare de nume in perioada de probatiune
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare de nume in perioada de probatiune

Buna ziua ,
Din motive personale si pentru ca este umilitor as dorii schimbarea numelui .
Intrebarea este , pot sa initiez acest demers daca ma aflu in perioada de probatiune ?

Daca da , am nevoie de acordul servicuiului ?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 09:08, 23 Decembrie 2014
Puteti sa incercati. Oricum vi se cere cazierul judiciar. Nu scrie niciunde ca daca sunteti in probatiune nu puteti sa solicitati schimbarea numelui. Cel putin eu nu am citit niciunde asta.
Ultima modificare: Luni, 22 Decembrie 2014
Justitiarul711, utilizator
Multumesc pentru raspuns , am citit OG nr. 41/2003 nu am gasit nimic de genul acesta . Totusi este o problema care ma tot framanta de foarte mult timp si as vrea sa o rezolv .

O ultima intrebare , daca am inteles eu bine trebuie sa ma adresez Serviciului de Evidenta a Populatie de pe raza domiciliului meu ? (sectia de politie)
Nu, la Starea civila.
Evidenta persoanelor nu mai apartine de politie, formeaza impreuna cu Starea civila un serviciu care este in subordinea primariilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate trece minorul pe numele mamei? ellielle ellielle buna seara, as avea si eu o intrebare. se mai poate trece copilul (3 ani) pe numele meu, el acum avand numele tatalui? noi nu am fost casatoriti, dar dupa ce ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume vioma17 vioma17 Va rog sa-mi spuneti daca este posibil sa-mi schimb numele actual. In momentul casatoriei si eu si sotul meu ne-am pastrat numele avute anterior, dar acum as ... (vezi toată discuția)
Divort Vlad2013 Vlad2013 In urma defacerii casatoriei , copilul ramas in custodia mamei,care ,de curand a implinit varsta de 14 ani doreste sa - si schimbe numele de familie , dupa ... (vezi toată discuția)