avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbare nume
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbare nume

Va rog sa-mi spuneti daca este posibil sa-mi schimb numele actual. In momentul casatoriei si eu si sotul meu ne-am pastrat numele avute anterior, dar acum as vrea sa iau numele lui. Se poate?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 22:19, 23 Iulie 2009
Procedura de schimbare a numelui pe cale administrativa de catre persoane fizice este prevazuta de OG 41/2003 -actualizata.
Persoana care solicitã schimbarea numelui pe cale administrativã va trebuie sa depuna o cerere la serviciul public comunitar de evidentã a persoanelor, aflat în subordinea consiliului local în a cãrui razã teritorialã îsi are domiciliul.

Cererea de schimbare a numelui trebuie sã fie motivatã prin unul dintre cazurile prevãzute de ordonanta si sã fie însotitã de urmãtoarele acte:
- copii legalizate de pe certificatele de stare civilã ale solicitantului,
- un exemplar al Monitorului Oficial al României, Partea a III-a, în care a fost publicat, extrasul din cererea de schimbare a numelui, exemplar de la publicarea cãruia sã nu fi trecut mai mult de un an;
- consimtãmântul, dat în formã autenticã, al celuilalt sot, în cazul schimbãrii numelui de familie comun purtat în timpul cãsãtoriei;
- cazier judiciar si cazier fiscal,
- orice alte documente pe care solicitantul le considerã necesare pentru motivarea cererii sale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume familie! noaghium noaghium M-am casat. in \\"85,am Div. in 97 si am cerut la divort sa-mi pastrez numele din casatorie,ceea ce am si obtinut deoarece doream sa am acelasi nume cu fiul ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume silvesterthecat silvesterthecat Buna ziua. Am si eu o nelamurire ref la schimbarea de nume. In urma cu ceva vreme am divortat, la momentul acela am ales sa pastrez numele purtat in timpul ... (vezi toată discuția)
Se poate trece minorul pe numele mamei? ellielle ellielle buna seara, as avea si eu o intrebare. se mai poate trece copilul (3 ani) pe numele meu, el acum avand numele tatalui? noi nu am fost casatoriti, dar dupa ce ... (vezi toată discuția)