Va rog sa-mi spuneti daca este posibil sa-mi schimb numele actual. In momentul casatoriei si eu si sotul meu ne-am pastrat numele avute anterior, dar acum as vrea sa iau numele lui. Se poate?
Multumesc
Procedura de schimbare a numelui pe cale administrativa de catre persoane fizice este prevazuta de OG 41/2003 -actualizata.
Persoana care solicitã schimbarea numelui pe cale administrativã va trebuie sa depuna o cerere la serviciul public comunitar de evidentã a persoanelor, aflat în subordinea consiliului local în a cãrui razã teritorialã îsi are domiciliul.
Cererea de schimbare a numelui trebuie sã fie motivatã prin unul dintre cazurile prevãzute de ordonanta si sã fie însotitã de urmãtoarele acte:
- copii legalizate de pe certificatele de stare civilã ale solicitantului,
- un exemplar al Monitorului Oficial al României, Partea a III-a, în care a fost publicat, extrasul din cererea de schimbare a numelui, exemplar de la publicarea cãruia sã nu fi trecut mai mult de un an;
- consimtãmântul, dat în formã autenticã, al celuilalt sot, în cazul schimbãrii numelui de familie comun purtat în timpul cãsãtoriei;
- cazier judiciar si cazier fiscal,
- orice alte documente pe care solicitantul le considerã necesare pentru motivarea cererii sale.